Svensk MGP-eventyr over for Maria

Nest siste plass etter avstemningen.

DETTE DIGGET IKKE SVENSKENE: Anna Sahlene og Maria Haukaas Storeng framførte låta "Killing Me Tenderly" i den fjerde delkonkurransen i den svenske Melodifestivalen, men havnet på nest siste plass og må håpe den internasjonale juryen berger deres deltakelse i finalen i Stockholm om to uker. Foto: SCANPIX 
Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / SVERIGE
DETTE DIGGET IKKE SVENSKENE: Anna Sahlene og Maria Haukaas Storeng framførte låta "Killing Me Tenderly" i den fjerde delkonkurransen i den svenske Melodifestivalen, men havnet på nest siste plass og må håpe den internasjonale juryen berger deres deltakelse i finalen i Stockholm om to uker. Foto: SCANPIX Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / SVERIGEVis mer

||| (Dagbladet.no): Maria Haukaas Storengs deltakelse i den svenske Melodifestivalen er over etter at hennes duett med Anna Sahlin endte på en sjuende og nest siste plass etter at TV-seerne hadde avlagt stemmer i dag.

Til Dagbladet sa Maria at hun var litt overrasket, men ikke skuffet over utfallet. Duoen var på forhånd regnet blant favorittene,

- Vi har funnet tonen og vil gjerne fortsette samarbeidet, sa Maria Haukaas Storeng om forholdet til Sahlin.

- Vi vil gjerne fortsette å synge sammen, og holde låta i live.

- Vi vinner festen istedet. Alle her er fornøyde med innsatsen - og det var folket som bestemte, er kommentaren fra Melodi Grand Prix-general Per Sundnes, som naturligvis var tilstede i salen.

FORNØYD LIKEVEL: Lise Karlsnes, Per Sundnes og Maria Haukaas Storeng på MGP-fest. Foto: Anders Grønneberg/DAGBLADET
FORNØYD LIKEVEL: Lise Karlsnes, Per Sundnes og Maria Haukaas Storeng på MGP-fest. Foto: Anders Grønneberg/DAGBLADET Vis mer

Fjorårets norske Eurosong-deltaker sang «Killing Me Tenderly» i delfinalen i Malmö Arena, men fenget ikke det svenske TV-publikummet.

Opera-pop overraskende finalist
Dermed kunne bare den internasjonale juryen redde den svensknorske duoen. Denne juryen er oppnevnt for å velge en låt fra hver delfinale som ikke går videre etter avstemningen, men som har kvaliteter «sett fra et europeisk perspektiv».

Denne juryen valgte imidlertid å gi finaleplassen til sangerinnen Sarah Dawn Finer, den store kritikerfavoritten i kveldens delfinale, som overraskende tapte sin faste finaleplass tuil Malena Ermans operatiske låt «La Voix».

- Jeg skjønte det med en gang den opera-sangen kom, at her er det en outsider. Typisk at det er den som slår ut storfavoritten Sarah Finer, sier Sundnes.

FINALIST: Tidligere "Idol"-vinner i Sverige, Agnes Claussen (20), fikk finaleplass. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX  SVERIGE
FINALIST: Tidligere "Idol"-vinner i Sverige, Agnes Claussen (20), fikk finaleplass. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX SVERIGE Vis mer

- Kunne ikke gjort det bedre
Agnes Claussen (20) stakk av med den andre direktebilletten til Globen. Mens gruppa Star Pilots har avansert til den såkalte sistesjansen i Norrköping neste helg.

Per Sundnes synes ikke Maria Haukaas Storeng kan klandre seg selv for at deltakelsen i Melodifestivalen ble kortvarig.

- Maria leverte varene og kunne ikke gjort noen ting bedre. Men så ville ikke det svenske publikummet ha to kjekke jenter med gode stemmer og internasjonal erfaring, sier han.

Sundnes påpeker at Malmö-turen har vært langt fra bortkastet for den norske sangerinnen.

OUTSIDEREN: Marlena Ernman ble den overraskende finalisten fra delfinalen i Malmö. Foto: SCANPIX
OUTSIDEREN: Marlena Ernman ble den overraskende finalisten fra delfinalen i Malmö. Foto: SCANPIX Vis mer

- Bare det å se dette sirkuset fra innsiden, er fenomenalt. Det er så mye større enn i Norge. Så får vi se om vi får med noen svenske artister i Melodi Grand Prix i Norge neste år. Vi har jo bedre erfaring med det, enn motsatt.

PÅ MGP-FEST: Magnus Tingsek, Briskeby-Lises musikerkjæreste og Timbuktu. Foto: Anders Grønneberg/DAGBLADET
PÅ MGP-FEST: Magnus Tingsek, Briskeby-Lises musikerkjæreste og Timbuktu. Foto: Anders Grønneberg/DAGBLADET Vis mer