Svante Thuresson:

Svensk musiker er død

Ble 84 år gammel.

DØD: Jazzmusikeren Svante Thuresson er død, 84 år gammel. Foto: Anders Wiklund / TT Nyhetsbyrån / NTB
DØD: Jazzmusikeren Svante Thuresson er død, 84 år gammel. Foto: Anders Wiklund / TT Nyhetsbyrån / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den folkekjære svenske musikeren Svante Thuresson er død. Det melder Expressen. Jazzmusikeren ble 84 år gammel.

Ifølge Ekot gikk han bort tidligere denne uka som følge av lang tids sykdom.

Thuresson slo gjennom på 1960-tallet som trommeslager i bandet Gals and Pals, og i 1966 representerte han Sverige i Eurovision Song Contest med Lill Lindfors.

Gjennom åra har han hatt en rekke sanger på Svensktoppen, og har vært med i Melodifestivalen flere ganger. Han har også lånt ut stemmen sin til barneprogrammet Prop og Berta.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado i slutten av april. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer

I sorg

Flere har tatt til sosiale medier for å uttrykke sin sorg etter at den triste nyheten kom. Blant andre Victoria Tolstoy, som skulle opptre med Thuresson i høst, sender sine kondolanser.

«Det uvirkelige har skjedd og jeg kjenner stor sorg. Vi hadde jo så mye igjen å gjøre. Så lei meg», skriver hun.

Pianist og venn Claes Crona, som også skulle opptre med jazzmusikeren i høst, forteller til Expressen at han merket at noe var feil da 84-åringen sluttet å svare.

- Det var et sjokk, selv om jeg ante at noe ikke stemte. Jeg har hatt kontakt med ham hver uke siden mars i fjor. Han har alltid svart, og nå hadde jeg prøvd å få tak i ham i ti dager uten å få svar, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer