Eurovision:

Svensk stikk på direkten

Kommentatoren på SVT lot ikke muligheten gå fra seg til å komme med en kommentar på det norske bidraget til Alessandra Mele.

Internett reagerer etter dette stuntet. Video: BBC/Eurovision Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LIVERPOOL / OSLO: Etter at Alessandra Mele rundet av sin framføring av «Queen of Kings» grep den svenske Eurovision-kommentatoren Edward af Sillén anledningen til å sende et stikk til naboen i vest.

- Da får vi takka for «Run to the hi …», nej…, sa han på SVTs direktesending.

Bakgrunnen for stikket er påstander om at Alessandra Meles sang har mange likheter til låta Klara Hammarström stilte med i den nasjonale finalen av Melodifestivalen.

Da anklagene først dukket opp i februar, sa Mele følgende til VG:

- For meg blir det litt som å si at Beethoven og Mozart er likt fordi begge er klassisk og begge har fioliner. Lik sjanger, that's it.

Selv var Mele strålende fornøyd med kveldens opptreden, og beskrev det selv overfor Dagbladet som en «syk opplevelse».

- Wow!! For en syk opplevelse. Nå er jobben gjort og en stor drøm er oppfylt. Nå gleder jeg meg til å feire med teamet, hvile litt, før eventyret fortsetter.

Delegasjonsleder Stig Karlsen sier at Mele er en superstjerne.

- Det beviste hun så til de grader under kveldens Eurovisionfinale. Veldig stolt av Queen Alessandra og hele det norske teamet, sier han til Dagbladet.

Dagbladet anmelder Øyvind Rønning var også fornøyd med Meles framføring og trillet en firer på terningen:

Igjen imponerer hun når hun når de helt store høyder mot slutten - og holder tonen lenger enn i semifinalen, var Rønnings dom.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer