Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hassan Brijany:

Svensk stjerne døde av corona

Den svenske skuespilleren Hassan Brijany er død, 59 år gammel.

DØD: Den svenske skuespilleren Hassan Brijany er død. Nevøen hans forteller til svensk presse at onkelen døde etter å ha blitt smittet av covid-19. Her fotografert i 2008, da han stakk av med Guldbagge-pris for sin rolle i «Ett öga rött». Foto: Anders Wiklund / NTB Scanpix
DØD: Den svenske skuespilleren Hassan Brijany er død. Nevøen hans forteller til svensk presse at onkelen døde etter å ha blitt smittet av covid-19. Her fotografert i 2008, da han stakk av med Guldbagge-pris for sin rolle i «Ett öga rött». Foto: Anders Wiklund / NTB Scanpix Vis mer

Den svenske skuespilleren Hassan Brijany er død, 59 år gammel. Skuespilleren kom til Sverige på midten av 1980-tallet, og har siden gjort det stort i den svenske tv- og filmbransjen. Han huskes fra serier som «Tusenbröder» og «Orka! Orka!», blant annet. I 2008 vant han Guldbaggen for beste mannlige birolle, etter at han spilte i filmen «Ett öga rött».

Dødsfallet bekrefter agenten hans, Birgitta Rönnhedh, overfor svenske Aftonbladet. Hun fikk beskjed om dødsfallet på fredag.

- Jeg vet ikke mer enn at han har gått bort etter en lengre tids sykdom, sier hun til avisa.

Hans nevø Nima Brijany kan imidlertid fortelle at onkelen var syk lenge, men at han først døde etter å ha blitt smittet med covid-19.

- Det ble for mye for ham. Hans liv var fylt av kjærlighet. Vi har mistet et stort menneske, sier han til avisa.

SMITTET: Karim Salmen legger ut videoer på TikTok, der han viser hvordan det er å være smittet av coronaviruset. Foto/video: TikTok / Instagram /@karimesalmen Vis mer

Året han stakk av med Gullbagge-prisen, var også året han gjestet «Sommar med P1». Den gang fortalte han åpent om hvordan livet som flyktning var i Sverige.

- Det er som å bli dratt opp med røttene. Men ny jord, luft og næring skaper nye røtter, og kan gjøre omplantede blomster enda sterkere, sa han den gang.

Han tilbrakte sine siste uker av livet i Iran, der han bodde i et hus nord i landet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!