Svensk superstjerne fikk cyster på stemmebåndet: - Jeg måtte slutte å røyke hasj

Tove Lo prøver å endre livsstilen.

GJENNOMGIKK OPERASJON: Sveriges Tove Lo måtte opereres da legene fant cyster på stemmebåndet hennes. Nå snakker hun ut om den tøffe tida etterpå. Foto: NTB Scanpix
GJENNOMGIKK OPERASJON: Sveriges Tove Lo måtte opereres da legene fant cyster på stemmebåndet hennes. Nå snakker hun ut om den tøffe tida etterpå. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den svenske sangerinna Ebba Tove Elsa Nilsson (27), kanskje bedre kjent under artistnavnet Tove Lo, har hatt stor internasjonal suksess med sin musikk, der hun blant annet har turnert sammen med popstjerna Katy Perry.

Tidligere i år så det imidlertid mørkt ut for 27-åringen da hun måtte avlyse sin europaturné grunnet cyster på stemmebåndet.

Artisten ble tvunget til å gjennomgå en operasjon, og i et intervju med Billboard forklarer stjerna nå at tiden som fulgte etter ble svært tung.

- Jeg fikk panikk. Legene fortalte meg at jeg kunne gjennomføre de to siste konsertene på turnéen. Hele familien min fra Sverige kom for å støtte meg. Da jeg spilte min siste konsert i New Zealand, gråt jeg meg nesten ihjel, sier hun.

- Spiser hasj Til tross for at operasjonen var vellykket, har Tove Lo måtte legge om livsstilen, slik at stemmen ikke skal ta ytterligere skade i framtida.

- Jeg må være veldig forsiktig når det kommer til helsa. Det som er verst er de to tingene som er lovlig, nemlig alkohol og sigaretter. Jeg måtte slutte å røyke hasj også. Nå spiser jeg det bare, noe som funker like greit.

27-åringen har blant annet blitt stemplet som Sveriges mørkeste pop-eksport av magasinet Rolling Stones. I et intervju med Hunger TV, har Tove Lo tidligere vært svært åpen om sitt forhold til narkotika.

- Jeg synes ikke at narkotika er verre enn alkohol. Uansett hva man blir avhengig av, så er det ikke bra for deg. Når noe blir for mye for kroppen eller hodet å håndtere, så er det farlig, fortalte hun.