FEMINIST: Tove Lo får mye oppmerksomhet for både musikken - og sine feministiske stunt. Nå forsvarer hun sin legning. Foto: NTB Scanpix
FEMINIST: Tove Lo får mye oppmerksomhet for både musikken - og sine feministiske stunt. Nå forsvarer hun sin legning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tove Lo:

Svensk superstjerne havnet i bråk da hun forsvarte sin legning

- Denne bilen må du vaske ekstra nøye. For jeg er biseksuell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I et intervju med det svenske TV-programmet «Nyhetsmorgon», forteller det svenske stjerneskuddet Ebba Tove Elsa Nilsson (29), bedre kjent under artistnavnet Tove Lo, at hun nylig havnet i en krangel om sin egen seksualitet.

- Jeg havnet i bråk med en taxisjåfør, forklarer 29-åringen om hendelsen som skal ha funnet sted i i Buffalo, New York.

Ifølge Expressen forteller artisten videre at taxisjåføren hadde spurt Lo og hennes følge om de hadde hørt om LGBT-bevegelsen, en global kamp for seksuelle minoriteter, noe de bekreftet.

- Da sa han: «Det er ekkelt. Om du holder på sånn, er du mentalt svak. Da er det noe alvorlig feil med deg.

- Skittent menneske

Denne kommentaren gikk definitivt ikke ubemerket hen hos 29-åringen.

- Jeg sa til ham: «Da bør du vaske bilen din ekstra nøye neste gang. For jeg er biseksuell. I din verden er jeg et skittent menneske som er dum i hodet. Men for ti minutter siden tenkte du at jeg var en normal person som du lett kunne prate med», sier hun i intervjuet.

Det var først i homomagasinet Attitude i fjor at Tove Lo åpnet opp om sin seksuelle legning.

- Å være åpen om seksualiteten min - både overfor menn og kvinner - har aldri vært en «big deal», forklarte Lo, og la til at hun har vært heldig som har fått vokse opp i et liberalt land.

Artikkelen fortsetter under bildet:

FRIGJORT: Tove Lo er blitt kjent for sine oppsiktsvekkende opptredener. Her står hun på scenen i London i fjor. Foto: Carsten Windhorst/NTB Scanpix<div><br></div>
FRIGJORT: Tove Lo er blitt kjent for sine oppsiktsvekkende opptredener. Her står hun på scenen i London i fjor. Foto: Carsten Windhorst/NTB Scanpix

Vis mer

Kjent for sine feministiske stunt

Det er imidlertid ikke første gang den svenske artisten har stått opp for sine meninger.

Lo, som blant annet har vært åpen om sin hasjbruk, har etter hvert blitt like kjent for sine feministiske stunt som sin popmusikk.

Sangeren har nemlig vekket oppsikt i inn- og utland med både en «livmorkjole», som hun troppet opp med under en prisutdelig i 2016, og en «vaginatatovering» inspirert av coveret til hennes nyeste album, «Lady Wood», der hver av «O»-ene i hennes navn er tegnet som en vagina.

I november sjokkerte hun svenske TV-seere da hun blant annet befølte seg selv under en opptreden på «Idol». Rett før onanerte hun i kortfilmen «Fairy Dust».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer