BLE FOR MYE: Da Britt Ekland gjestet et britisk talkshow torsdag, var uttalelsene hennes litt på kanten. I hvert fall om vi skal tro hennes medprogramleder, som måtte rette på Ekland flere ganger. Foto: S Meddle/ITV/REX/Shutterstock, NTB scanpix
BLE FOR MYE: Da Britt Ekland gjestet et britisk talkshow torsdag, var uttalelsene hennes litt på kanten. I hvert fall om vi skal tro hennes medprogramleder, som måtte rette på Ekland flere ganger. Foto: S Meddle/ITV/REX/Shutterstock, NTB scanpixVis mer

«Svenske Hollywoodfruer»-stjerna skapte kaos for britisk talkshow

Snakket om narkotika og bannet på ettermiddags-tv. 

(Dagbladet): Damene i «Svenske Hollywoodfruer» er kjent for å skape kaos med sine vittige uttalelser og å gjøre dagligdagse situasjoner til drama.

En av kvinnene som har figurert i programmet er svenske Britt Ekland (73).

Den svenske skuespilleren har bodd i Hollywood i mange tiår, og er kjent for sin rolle i blant annet James Bond-filmen «Mannen med den gyldne pistol» fra 1974.

Under et besøk hos det britiske talkshowet «Loose Women», som sendes direkte på ettermiddagen, ble Ekland imidlertid litt for gøyal for det britiske publikum.

Viste fram

Banning og snakk og marijuana ble for hard kost, og svenskens oppførsel måtte beklages flere ganger. Det var Huffington Post som først omtalte saken.

Ekland fortalte historien om hvordan hun møtte sin daværende ektemann, skuespiller Peter Sellers, på midten av 60-tallet.

Paret hadde vært på kino, og dro seinere tilbake til et hotell. Der fikk hun spørsmål hun hun røyket.

- Det var 60-tallet, alle røyka. Og vi satt der og røyka, også spurte han om jeg har røyka akkurat dette før. Jeg visste ikke hva det var, men han sa at det var marijuana, fortalte hun i programmet.

Videre viste 73-åringen fram hvordan paret satt på et hotell i London på 60-tallet og røyket marijuana.

Da måtte medprogramleder Andrea McLean steppe inn.

- Vi har åpenbart vært innom bruk av naroktika her, og som et program må vi si at vi ikke støtter dette i det hele tatt, fortalte hun etter Eklands historie.

- Dritturné

Medprogramledernes trøbbel med Ekland stoppet ikke der.

Da stjerna skulle fortelle om hunden sin, og hvorfor den nå gjør at hun ikke lenger jakter på romanse, ble ordbruken for drøy for showet.

- Han har reddet meg fra tider når jeg har vært på en dritturné eller har hatt drittøyeblikk, fortalte hun.

Igjen måtte McLean steppe inn, og foreslå andre ord den svenske Hollywoodfrua heller kunne bruke.

Fikk ikke tid

Ekland har figurert i den svenske suksesserien «Svenske Hollywoodfruer», som i Norge har blitt vist på TV 3.

I fjor kom derimot nyheten om at 73-åringen skulle forlate programmet. Mange mistenkte at det hadde noe å gjøre med dramaet rundt den andre Hollywoodfrua Gunilla Persson.

Pressesjefen i MTG TV måtte avvise påstandene.

- Det har absolutt ingenting med Gunilla å gjøre. Vi stenger ingen dører, og Britt er velkommen tilbake dersom hun ønsker det, sa pressesjef Susanne Nylén da.

Ekland skulle heller bruke mer tid sammen med barnebarnet sitt, samt opptre på teaterscenen.

VIL TREKKE SEG: Etter at den svenske Hollywood-fruen Gunilla Persson så dette klippet, truet hun med å  trekke seg fra realityserien. Video: TV3 Vis mer