- Svenske prins Carl Philip og kjæresten Sofia Hellqvist skal gifte seg

Pressekonferanse 16.30.

(Dagbladet): Det svenske hoffet har, helt uventet, i dag kalt inn til pressekonferanse ved det kongelige slott i Stockholm.

Pressekonferansen skulle ha begynt 16.30, men skal nå først begynne cirka klokka 17.15. 

Det er svenske Expressen som melder at den svenske prinsen og kjæresten Sofia Hellqvist nå er forlovet og skal gifte seg.

Det er svenske kong Carl Gustaf som bestemmer eventuell tittel som Hellqvist vil få. Hvorvidt den tittelen vil være prinsesse, er ukjent. 

• I videoen øverst sender Dagbladet pressekonferansen direkte. 

Tidligere glamourmodell Prins Carl Philips (35) kjæreste Sofia Hellqvist (29) har brukt tid på å komme inn i varmen blant den svenske folk, etter at hennes bakgrunn ble kjent.

29-åringen er nemlig en tidligere glamourmodell og «Paradise Hotel»-deltaker, men har de siste åra sett ut til å være på god vei inn i den royale kretsen. 

Hun har også et brennende engasjement for utsatte barn i Sør-Afrika, hvor hun og en venninne tidligere startet opp hjelpeorganisasjonen Project Playground.

Det var i 2005 at Hellqvist deltok i svenske «Paradise Hotel». Fem år etter ble det bekreftet at hun og prins Carl Philip var kjærester.

PRESSEKONFERANSE: Det svenske slottet har i ettermiddag kalt inn til pressekonferanse. Svenske Expressen melder at dette trolig vil handle om at svenske prins Carl Philip og kjæresten, Sofia Hellqvist, skal gifte seg. Foto: Stella Pictures
PRESSEKONFERANSE: Det svenske slottet har i ettermiddag kalt inn til pressekonferanse. Svenske Expressen melder at dette trolig vil handle om at svenske prins Carl Philip og kjæresten, Sofia Hellqvist, skal gifte seg. Foto: Stella Pictures Vis mer