Svenske Zara (17) hylles av Nicki Minaj etter kondomstunt

Artisten kalles «et feministisk geni.

VEKKER OPPSIKT: Zara Larsson lanseres i disse dager i USA. Det er imidlertid noe helt annet enn musikken som får mest oppmerksomhet i utlandet for tida. Foto: Stella Pictures
VEKKER OPPSIKT: Zara Larsson lanseres i disse dager i USA. Det er imidlertid noe helt annet enn musikken som får mest oppmerksomhet i utlandet for tida. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Hun er bare 17 år gammel, den svenske popartisten Zara Larsson, men har allerede vært et kjent navn i Sverige i flere år.

Også her i landet har hun gjort seg bemerket, særlig med låta «Uncover», som herjet i 2013. Det året var hun også blant artistene som opptrådte under Nobelkonserten i Oslo. 

Nå får Larsson oppmerksomhet fra én av verdens mest omtalte artister. Men det er ikke akkurat for musikken hun lager.
 

- Til alle mannfolk For to uker siden, la 17-åringen nemlig ut et noe originalt bilde på Instagram. Bildet viser artistens høyre fot med en kondom tredd over seg.

«Til alle mannfolk som sier at «pikken min er for stor for kondomer» SETT DERE NED», skriver Larsson til bildet - som i løpet av sitt to uker lange internettliv har samlet rundt 72 000 «likes».

Stuntet har blitt lagt merke til verden rundt, og er omtalt av blant annet Huffington Post og MTV.

Nå har også artist Nicki Minaj lagt merke til svenskens kondomstunt.

To all the guys saying "my dick is too big for condoms" TAKE A SEAT

Ett foto publicerat av Zara Larsson (@zaralarsson)

«Større enn et tårn, jeg snakker ikke om Eiffel...», skriver Nicki Minaj på sin offisielle Facebook-side torsdag, og linker til aplus.com-saken om Larsson. 

Tar oppgjør Larsson har også blitt hyllet av den profilerte svenske nyhetsjournalisten Lars Lindström, som overfor Expressen beskrev henne som et «feministisk geni». Det kommenterte Larsson, via Twitter.

«Folk bare «feministisk geni» altså takker og bukker men nei, haha. For protokollens skyld vil jeg legge til at andre har gjort det før meg. Altså tredd en kondom over beinet», skrev hun, ifølge avisa.

17-åringen har imidlertid flere ganger brukt sosiale medier som en plattform for å ta et oppgjør med stigmatisering og kritikk.

Blant annet har hun tvitret at «respekt har ingenting å gjøre med hvor mye eller hvor lite hud en kvinne viser», og gått hardt ut mot kritikerne via Instagram.

Larsson er for tida travelt opptatt med å lansere plata si i USA. 

- Det er så kult! Vi har jobbet med dette i nærmere to år, så jeg har vært klar i en evighet. Jeg har ventet på dette siden den dagen jeg signerte for Epic (plateselskap, journ. anm.). Så, nå er det sånn: «Endelig!», sier hun til MTV.

SPRER ORDET: Nicki Minaj gir oppmerksomhet til svenske Zara Larsson. Foto: Stella Pictures
SPRER ORDET: Nicki Minaj gir oppmerksomhet til svenske Zara Larsson. Foto: Stella Pictures Vis mer

Trolig kan svensken dra god nytte av drahjelpen hun nå får fra Nicki Minaj.

NOBELARTIST: Zara Larsson opptrådte under Nobelkonserten i 2013. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet
NOBELARTIST: Zara Larsson opptrådte under Nobelkonserten i 2013. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet Vis mer