Kong Carl Gustaf:

Svenskekongens mange skandaler

Han ble konge allerede som 27-åring, og har siden vært forfulgt av skandaler. Nå blir Carl Gustafs liv tv-serie.

GODT GIFT: Dronning Silvia har stått last og brast ved ektemannens side siden bryllupet i 1976. Ekteskapet har imidlertid måtte tåle heftige rykter om utroskap, festing og besøk på strippeklubber. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
GODT GIFT: Dronning Silvia har stått last og brast ved ektemannens side siden bryllupet i 1976. Ekteskapet har imidlertid måtte tåle heftige rykter om utroskap, festing og besøk på strippeklubber. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag denne uka kom nyheten om at den svenske kongefamiliens liv blir dramaserie. Det meldte Variety.

- Alle i Sverige har en relasjon til monarkiet og dets historie, uansett hvilke meninger de har, sa Josefine Tengblad i TV4 og C More, som skal utvikle serien, til avisa.

Margareta Thorgren, det svenske hoffets informasjonssjef, har uttalt til Dagens Nyheter at det er viktig at serien er så nære sannheten som mulig, men at de ikke har kontroll over den dramatiske delen av serien.

Ifølge avisa skal serien etter planen foregå i ekte «The Crown»-stil. Serien skal følge kongens reise fra barndommen til hans nåværende liv som monark. Carl Gustaf ble konge i Sverige i 1973 - bare 27 år gammel.

Og nettopp dét har ikke vært en lett reise for den svenske kongen. Han har nemlig gjennom åra vært hovedperson i en rekke kongelige skandaler og utsatt for ellevill ryktespredning.

Sexmiddager og illegale fester

Flere titalls konger, dronninger, prinser og andre kongelige har gjennom åras løp stått for sjokkerende skandaler verden over. Selv om kongehusene kanskje vil ha episodene glemt, har de tålt tidas tann og står igjen som historiske flekker på de respektive kongemaktenes laken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.