- OVERDRIVER: Pressekontakt for Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest, Peter Svaar, mener svenskene koker suppe av spiker. (Faksimile fra underholdningsseksjonene til Expressen (t.v) og Aftonbladet/Nöjesbladet på nett.)
- OVERDRIVER: Pressekontakt for Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest, Peter Svaar, mener svenskene koker suppe av spiker. (Faksimile fra underholdningsseksjonene til Expressen (t.v) og Aftonbladet/Nöjesbladet på nett.)Vis mer

- Svenskene prøver å koke suppe på en spiker

Svenske tabloider med skandaleoverskrifter før MGP-håpet Anna Bergendahl går på scenen i kveld.

||| Den svenske avisa Aftonbladet kunne i dag fortelle at det har vært en rekke krisemøter i NRK rundt opptreden til svenskenes MGP-håp Anna Bergendahl.

Ifølge avisa har den svenske delegasjonen vært i intensive møter med NRK om hvordan sceneshowet skal se ut, som etterhvert skal ha gått med på det svenske kravet om å få 35 000 spesiallagde lysstativ og et varmt rødt lys på scenen.

- Ikke noe stort tema «Etter det har kampen mot NRK fortsatt.»

I dag kunne Aftonbladet fortelle at Anna Bergendahls koreograf Mattias Carlsson har et forhold med Eurovision-sjef Jon Ola Sand. Det har blitt diskutert, men ansees ikke som et problem, forteller presseansvarlig Peter Svaar til avisa.

- De prøver å koke suppe på en spiker. Vi har ikke hatt krisemøter, men vi har snakket om det internt. Det er ikke noe stort tema, utdyper Svaar til Dagbladet.

Han erkjenner at det er en krevende semifinale med mange store rekvisitter som skal inn, men understreker at de siste prøvene gikk helt fint.

Ekstra politistyrker Avisa Expressen skriver at Anna Begrendahl vil beskyttes av ekstrainnsatt politistyrker i forbindelse med en demonstrasjon som skal holdes i nærheten av arenaen.

De siterer innsatsleder Thro Bakke som bekrefter at Palestinakomiteen vil starte en demonstrasjon når sendingen starter.

- De vil ikke at Israel skal være med i konkurransen og ser dette som en sjanse til å vise sitt misnøye, sier han til avisa.

Presseansvarlig Peter Svaar sier til Dagbladet at det er snakk om rundt 100 personer som vil demonstrere, men har full tillit til at politiet vil håndtere demonstrasjonen.

- Det føles veldig trygt når det er godt bevåktet med politi og vakter, sier Anna Bergendahl selv til Expressen.

• Kveldens semifinale kan du se på NRK 1 klokka 21 i kveld.

- IKKE NOE STORT TEMA: Ifølge Peter Svaar er pressesjef for Eurovision Song Contest. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
- IKKE NOE STORT TEMA: Ifølge Peter Svaar er pressesjef for Eurovision Song Contest. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer