Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Svensker i harnisk etter null poeng fra Norge: - Veldig uventet

Svensk musikkekspert tror Sverige ville ha vært rausere med Agnete.

NULL + SYV POENG: Sveriges MGP-bidrag, Frans Jeppsson-Wall (i midten), måtte ta til takke med null poeng fra den norske fagjuryen. TV-seerne ga syvpoengeren til Sverige. Foto: NTB Scanpix
NULL + SYV POENG: Sveriges MGP-bidrag, Frans Jeppsson-Wall (i midten), måtte ta til takke med null poeng fra den norske fagjuryen. TV-seerne ga syvpoengeren til Sverige. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Verken den norske fagjuryen eller tv-publikummet her hjemme var spesielt rause med poengene til Sveriges Eurovision-bidrag, 17 år gamle Frans.

Juryen ga ikke et eneste poeng til söta bror, mens tv-seerne plasserte både Litauen, Polen og Australia foran nabolandet, som endte på syv poeng. Det viser tall fra Eurovision.tv.

Kjærkomne nabostemmer er et kjent Eurovision-fenomen, også mellom Norge og Sverige. I år ville vi altså ha det annerledes.

Twitter-storm Med overskriften «Fansens ilska mot Norge efter Frans-dissen», har den svenske avisa Expressen hentet fram flere Twitter-meldinger der svenske tv-seere virker tydelig opprørt over Norges beskjedne Sverige-poeng.

«Norge ga 0 poeng til Sverige. Er det på tide å ta tilbake fredsprisen?», skriver én, mens en annen forsikrer om at han «aldri skal besøke Norge igjen».

Danmarks fagjury får også poengkjeft - med sin firepoenger til Sverige. Finland var det eneste landet som ga svenskene full pott.

- At en del svensker er opprørte på sosiale medier, er ikke noe å bry seg om. Det finnes idioter overalt. Når det er sagt, tror jeg at Agnete ville fått mange poeng fra Sverige i år, om vi hadde hatt muligheten til å stemme på Norge i år, sier Expressens musikkekspert, Anders Nunstedt, til Dagbladet.

- Uventet Han er likevel overrasket over nordmennenes stemmegivning.

- Det var veldig uventet. Frans har hatt mange avspillinger på norske Spotify-lister, og ligget høyt på iTunes. Men man kan aldri vite med Eurovision, sier Nunstedt. 

Sveriges Eurovision-bidrag endte for øvrig på en femteplass.

Ukrainske Jamala og hennes låt om Stalins deportering av Krim-tatarer under 2. verdenskrig, gikk helt til topps.

- Vinneren er jo episk i forhold til den nåværende situasjonen i Europa, med tanke på at de nesten er i krig med Russland, sa tidligere MGP-general Per Sundnes til Dagbladet like etter seieren i går.

Provoserte russere Dagbladets Russland-ekspert, Morten Strand omtalte bidraget som kontroversielt i forkant av konkurransen. Han mener det var liten tvil om at innholdet i Ukrainas Grand Prix-bidrag i år kan oppfattes som kritikk av Russland.

Og ganske riktig - dagen derpå har flere russiske medier vist sin motstand mot Ukrainas seier.

Avisa Russia Today er blant dem som har latt seg provosere. De mener blant annet at den ukrainske sangen burde vært diskvalifisert fordi Jamala skal ha innrømmet overfor en berømt russisk prankster at sangen «definitivt» inneholder et politisk budskap.

Carolas opptreden i pauseinnslaget fikk for øvrig oppmerksomhet, takket være MGP-veteranens reaksjon da hun ble fratatt mikrofonen av programlederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling