I kjølvannet av Harvey Weinstein-skandalen:

Sverige rystes av sextrakasserings-skandaler: - Han presset meg opp mot veggen og tok tak i brystene mine

Populær programleder, Aftonbladet-ansatt og SVT-topp er i skandalenes sentrum.

SKANDALE I SVERIGE: I kjølvannet av avsløringene rundt Hollywood-produsent Harvey Weinstein (i midten), har en lignende sextrakasseringsbombe slått ned i Sverige. Blant annet anklager tv-profilen Lulu Carter (t.v.) sin TV4-kollega Martin Timell (t.h.) for grov trakassering. Foto: NTB scanpix
SKANDALE I SVERIGE: I kjølvannet av avsløringene rundt Hollywood-produsent Harvey Weinstein (i midten), har en lignende sextrakasseringsbombe slått ned i Sverige. Blant annet anklager tv-profilen Lulu Carter (t.v.) sin TV4-kollega Martin Timell (t.h.) for grov trakassering. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da The New York Times publiserte sin avsløring av filmprodusent Harvey Weinstein (65), spørs det om avisa var klar over hvor store ringvirkningene faktisk kom til å bli.

Flere store Hollywood-stjerner sto fram med sine historier om Weinstein - og andre filmtopper - og så fulgte The New Yorker etter med egne avsløringer om filmmogulen.

Snøballen har fortsatt å rulle på internasjonalt nivå, godt hjulpet av emneknaggen #MeToo, som kvinner oppfordres til å bruke i sosiale medier for å fortelle om opplevelser med sextrakassering og overgrep.

Skuespillere i Norge har stått fram, men foreløpig er det hos «söta bror» de virkelig store overskriftene har meldt seg: Profiler innenfor svensk tv står overfor alvorlige anklager om sextrakassering og overgrep.

TV4-programleder Martin Timell (59) er blitt tatt av lufta etter grove anklager om både overgrep, seksuell trakassering, rasisme og homofobi. I et intervju med Expressen kommenterer Timell anklagene:

- Jeg er sjokkert over at jeg har gjort så mye galt. Jeg har alltid gått inn for å underholde, dra spøker som innimellom går over grensa, og jeg har ikke skjønt at det har gått ut over folk. Jeg må revurdere hele innstillingen min, sier Timell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer