SÖTA BROR: Benjamin Ingrosso skal representere Sverige i Eurovision-finalen lørdag kveld. Foto: NTB scanpix
SÖTA BROR: Benjamin Ingrosso skal representere Sverige i Eurovision-finalen lørdag kveld. Foto: NTB scanpixVis mer

Eurovision 2018

Sveriges Eurovision-håp om kjendisfamilien, Rybak-konkurransen og homoryktene

Benjamin Ingrosso er ikke redd for å puste Rybak i nakken.

(Dagbladet): Lørdag er det bare å børste støvet vekk fra paljettboaen og å snurre seg inn i paljettene, når den årlige Eurovision-finalen arrangeres i Lisboa.

Vi har nok en gang valgt å sende Alexander Rybak og hans fele som vårt brennende håp. Sverige har også gått for en kjent taktikk, som tidligere har sørget for seier: En kjekk, ung gullstrupe med en fengende poplåt, à la Måns Zelmerlöw. I år er det derimot 20 år unge Benjamin Ingrosso som får prøve seg, med låta «Dance You Off».

- Man har bare tre minutter på seg, og da må du levere. Det er ikke så mange programmer i Sverige man kan gjøre dette i, og da ble Melodifestivalen en naturlig arena, forteller artisten til Dagbladet.

TIL TOPPS: Dette er andre gang Ingrosso deltar i Melodifestivalen, og denne gangen gikk det veien for ham. Lørdag opptrer han i Lisboa. Foto: NTB scanpix
TIL TOPPS: Dette er andre gang Ingrosso deltar i Melodifestivalen, og denne gangen gikk det veien for ham. Lørdag opptrer han i Lisboa. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ville ha eksen tilbake

Sveriges bidrag er skrevet av 20-åringen selv, sammen med MAG, Louis Schoorl og K Nita. Dette er ikke første gang artisten, hvis fulle navn er Benjamin Daniele Wahlgren Ingrosso, deltar i en sangkonkurranse.

Allerede i 2006 var han med i det som het MGP Nordic, der flere bidrag fra de skandinaviske juniorutgavene av Melodi Grand Prix var med. «Hej Sofia» nådde ikke opp, men huskes fortsatt godt i dag.

POJKE: Benjamin Ingrosso var ikke gamle karen da han var med i MGP Nordic i 2006. Foto: Anders Grønneberg
POJKE: Benjamin Ingrosso var ikke gamle karen da han var med i MGP Nordic i 2006. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

I forrige runde av Melodifestivalen var 20-åringen også med, uten å nå opp.

Derfor er det stas å kunne representere Sverige i år.

- Det var sykt gøy å vinne. Låta handler om at man skal gå videre fra et forhold, og at man gjør det ved å danse vekk følelsene. Det handler faktisk om min kjæreste, men ble skrevet da vi ikke var sammen. Det var litt av og på, og jeg ville at hun skulle høre den, ler han fra Stockholm gjennom telefonen.

FAVORITT: Eksperter og fans spår at Benjamin Ingrossos låt trolig havner blant topp ti på totalen. Foto: NTB scanpix
FAVORITT: Eksperter og fans spår at Benjamin Ingrossos låt trolig havner blant topp ti på totalen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Homorykter

20-åringen er sammen med Instagram-kjendisen Linnea Widmark, som han tidvis viser fram på både rød løper og i sosiale medier. Da han vokste opp var det derimot ikke gitt at han skulle finne seg ei jente - i hvert fall ikke hjemme.

”I still think that you are worth the best in life” ❤️ #5yearstoday

Et innlegg delt av Benjamin Ingrosso (@benjaminingrosso)

- Det var flere i familien som trodde jeg var homofil da jeg var liten.

- Hvordan reagerte du på det?

- Altså, det er jo bare gøy. Jeg hadde jo bare fått støtte hjemmefra uansett. Det må gjerne gå homorykter om meg, det er jo ikke farlig. Jeg har jo dame, så det har liksom ikke noe å si for meg, flirer han.

Kjent familie

Det er ikke hvilken som helst familie Ingrosso kommer fra. Drar du kjensel på etternavnet hans, skyldes det trolig fetteren Sebastian - som er en del av trioen Swedish House Mafia.

I love that my jacket has a pocket for Ipads 📱

Et innlegg delt av Benjamin Ingrosso (@benjaminingrosso)

Midt i oppladningen til den kommende Eurovision-finalen, kom sjokkbeskjeden om at Avicii var gått bort.

Benjamin Ingrosso, med sin familiære tilknytning til det svenske EDM-miljøet, tok beskjeden tungt.

- Jeg var veldig lei meg de første dagene. At en man knapt kjenner kan kjennes så nære … Musikken hans har vært en stor del av min generasjon og oppvekst, så det ble selvfølgelig tungt for meg, forteller han til Dagbladet.

Årets svenske håps andre etternavn, Wahlgren, er heller ikke direkte ukjent. 20-åringens mor er nemlig Pernilla Wahlgren, som har deltatt i Melodifestivalen en rekke ganger og har vært å se på teaterscenen siden slutten av 1970-tallet.

KJENT MOR: Pernilla Wahlgren har også deltatt i Melodifestivalen en rekke ganger, og er et kjent navn både i Sverige og Norge. Foto: NTB scanpix
KJENT MOR: Pernilla Wahlgren har også deltatt i Melodifestivalen en rekke ganger, og er et kjent navn både i Sverige og Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer

At han har kjent Carola siden han gikk i bleier, er heller ingen ulempe.

- Vi blir inspirert av hverandre hjemme, og man blir ikke tvunget til noe som helst. Denne drømmen har jeg fulgt på eget initiativ, men det er selvfølgelig deilig med støtte og hjelp hjemmefra, forteller han.

Medfødt kjendisstatus har preget ham hele livet. Han har over 260 000 følgere på Instagram, og må regelmessig stoppe for selfies, autografer og småprat med fans i både Stockholm og nå i Lisboa.

- Det kan være både en fordel og en ulempe, men jeg liker at det skjer mye rundt meg. Jeg har større ambisjoner, og ønsker å gjøre det jeg gjør nå over hele verden. Jeg har liksom drømt om det her hele livet, sier han og røper at han jobber med et album.

- Forhåpentligvis tar det meg rundt om i Europa og til USA. Det hadde vært jättekult.

Ikke redd

Torsdag kveld kom både Norge og Sverige videre i semifinalen, som ble sendt direkte fra Lisboa på NRK. Historisk sett har man pleid å stemme på hverandre, og 20-åringen var ikke blyg når han i forkant ba om hjelp fra nordmenn.

- Jeg elsker deres kjære land og håper at svenskene stemmer på dere. Derfor hadde det vært fantastisk om dere stemte på meg, sier han ubeskjedent.

BØNN: Benjamin Ingrosso er ikke blyg når han oppfordrer nabolandet sitt til å stemme på ham. Foto: NTB scanpix
BØNN: Benjamin Ingrosso er ikke blyg når han oppfordrer nabolandet sitt til å stemme på ham. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da Dagbladet pratet med Benjamin, var Norge og Sveriges plasseringer på Eurovision-oddsen svært nære hverandre. På spørsmål om hvordan det var å puste Alexander Rybaks «That's How You Write A Song» i nakken, svarte 20-åringen følgende:

- Jeg elsker låta hans. Den har godt tempo og er morsom live. Men jeg prøver å ikke tenke så mye på at dette er en konkurranse. Jeg vil bare opptre, det er en seier i seg selv.

SEMIFINALE 1: Redaktør og MGP-entusiast Ingeborg Heldal og kommentator Marie Simonsen gjester Dagbladets Eurovision-studio i forkant av tirsdagens semifinale. Hvem er kveldens favoritter, og hvor stor rolle spiller egentlig politikk i Eurovision? Programledere er Emilie Rydning og Ørjan Ryland. Video: Marie Røssland Vis mer

Ekspert: - 12 poeng!

For å høre hvilke sjanser unge Benjamin Ingrosso har opp mot storfavoritter som Israel, Kypros og ikke minst Norge, gikk vi til KK-redaktør og ihuga Eurovision-entusiast Ingeborg Heldal.

Da låta ble vurdert i «Adresse Lisboa» på NRK, hadde hun problemer med å holde tilbake komplimentene.

HAR TRUA: Ingeborg Heldal har tidligere gitt låta 12 poeng, og tror det kan gå bra med Ingrosso i en finale. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HAR TRUA: Ingeborg Heldal har tidligere gitt låta 12 poeng, og tror det kan gå bra med Ingrosso i en finale. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har vært veldig positiv til det svenske bidraget hele veien, og klinket til med en 12’er. Låta er så deilig frekt produsert, polert og tidsriktig, uten å bli kjedelig, og han er definitivt en favoritt til å sanke stemmer fra de yngre jentene som ser på, forteller hun og fortsetter:

- Han kommer jo også med en viss stjerneglans, med kjendistung familie og eget realityshow i ryggen. Så spørs det da, om han kan hamle om med Rybaks enorme publikumstekke og pågående flørt med hele Europa, undrer Heldal.