Prinsesse Märtha Louise:

Svikter Märtha

En ny undersøkelse viser at flere snur ryggen til prinsessen. - Hun har det tøft nå, mener kongehusekspert.

TITTELBRÅK: Märtha Louises prinsessetittel er mye diskutert om dagen. Nå viser en undersøkelse at flere ønsker at hun sier den fra seg. Foto: Marit Hommedal / NTB
TITTELBRÅK: Märtha Louises prinsessetittel er mye diskutert om dagen. Nå viser en undersøkelse at flere ønsker at hun sier den fra seg. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er prinsesse Märtha Louises (51) prinsessetittel et heftig diskutert tema, både blant folket, eksperter, i pressen og på Slottet.

Den seineste måneden har flere spekulert på om prinsessetittelen står i fare for å bli tatt fra Märtha. Forrige uke skrev Se og Hør at det har vært krisemøter på Slottet om nettopp dette temaet.

I en meningsmåling, utført av Norstat for NRK forrige uke, ga også et flertall beskjed om at prinsessen må slutte å representere kongehuset.

Nå viser en ny undersøkelse, utført for Dagbladet, at over halvparten mener at prinsesse Märtha Louise bør gi fra seg prinsessetittelen.

Halvparten vil fjerne Märtha

I undersøkelsen, som er utført av InFact, mener blant annet en stor overvekt av mennene som er spurt - hele 59, 3 prosent - at Märtha bør gi fra seg tittelen.

Til sammenlikning mener 48,4 prosent av norske kvinner det samme, mens totalen viser en klar overvekt - 53,9 prosent. Totalt 23 prosent mener «nei»,

På samme spørsmål: «Bør Märtha gi fra seg prinsessetittelen?» er det tydelig at det er den eldre generasjonen som svikter Märtha.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer