Aslak Maurstad:

- Syk i mange uker

Aslak Maurstad med overraskende avsløring.

HØYAKTUELL: Aslak Maurstad skal nok en gang få vist fram dansetrinnene sine på lørdagskvelden i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli/TV 2

HØYAKTUELL: Aslak Maurstad skal nok en gang få vist fram dansetrinnene sine på lørdagskvelden i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli/TV 2

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mange uker på rad har skuespilleren Aslak Maurstad (31) svingt seg rundt på parkettgulvet inne på H3 Arena på Fornebu i suksessprogrammet «Skal vi danse».

Utallige treningstimer, muligens litt blod, definitivt svette og kanskje noen tårer av enten glede eller frustrasjon, er lagt ned på dansesenteret på Torshov - der deltakerne trener. Og det har lønnet seg til de grader.

DANSEPARTNERE: Aslak Maurstad og Marianne Sandaker har danset arm i arm helt siden august i år. Foto: Thomas Andersen / TV 2/NTB.
DANSEPARTNERE: Aslak Maurstad og Marianne Sandaker har danset arm i arm helt siden august i år. Foto: Thomas Andersen / TV 2/NTB. Vis mer

Skuespilleren og hans dansepartner, Marianne Sandaker (35), er nemlig fremdeles å se på lørdagskveldene i beste sendetid.

Uansett om de danser paso doble til OneRepublic-låta «Love Runs Out» eller salsa til «Dancing Feet» av Kygo, svinger de seg inn i publikums hjerter og er nå blant de fem siste parene i konkurransen om å bli Norges beste kjendisdanser.

Som aktuell i dansekonkurransen og i en ung alder av 31, er det utvilsomt at Maurstad blir bedt på en god fest i ny og ned. Likevel er det en ting som skiller han fra jevnaldrende venner og dansekollegaer. Skuespilleren drikker nemlig ikke alkohol.

Aslak Maurstad ble stressa da det oppsto drama rett før lørdagens sending av «Skal vi Danse». Video: TV 2 / Nora Skavhaug / Rød Løper Vis mer

Kastet opp hver gang

Fjorårets «Forræder»-vinner røper overfor Dagbladet at det ikke handler om å holde seg i best mulig form når det drar seg til i dansekonkurransen.

Han tåler rett og slett ikke alkohol.

- Jeg er alkoholintolerant. Så det er et veldig enkelt svar på det.

Videre forteller Maurstad at alle egentlig er litt allergiske eller intolerante mot alkohol, men at det har en verre effekt på han enn de aller fleste.

- Jeg er syk i mange uker etterpå, og kaster det opp hver kveld hvis jeg drikker det.

«SKAL VI DANSE»: Harlem Alexander har hatt en tøff uke. Video: Celina Morken / Rød Løper / TV 2 Vis mer

- Som mange andre, humrer dansepartneren Marianne Sandaker fra siden.

- Som mange andre ja, svarer Maurstad - med et smil om munnen.

Ettersom mange andre også kaster opp etter de har drukket alkohol, tenkte 31-åringen at dette var normalt veldig lenge.

- Sånn er det bare, jeg holdt bare på. Det tok meg kanskje ti år å skjønne at «å ja, kanskje man ikke skal drikke alkohol og kaste opp hver gang, kanskje det ikke er sånn det skal være», utdyper Maurstad.

Kjendiskokk og «Skal vi danse»-deltaker Christer Rødseth fikk et uheldig møte med parketten under trening denne uka. Reporter: Nora Skavhaug Vis mer

Ikke et stort savn

Til tross for at alkohol er en stor del av sosiale sammenhenger, og spesielt for folk i skuespillerens aldersgruppe, er ikke rusmiddelet et stort savn for 31-åringen. Han ser faktisk på det som noe humoristisk, og svarer Dagbladet på hvordan det er å leve uten.

- Billig!

- Jeg har levd uten i kanskje sånn fem eller seks år. Det er ikke et stort savn i livet. Jeg tar jo veldig mye heroin, så da får jeg liksom ruseffekten av det. Nei da, jeg gjør ikke det, sier han lattermildt.

Fjorårets «Forræder» vinner får neppe løyet seg til seier denne gangen, og er nødt til å fortsette og imponere på dansegulvet og hanke inn både seernes stemmer og dommernes poeng.

DANSER MED SYKDOM: Aslak Maurstad tar alle «Skal vi danse»-utfordringene på strak arm. Foto: Thomas Andersen / TV 2
DANSER MED SYKDOM: Aslak Maurstad tar alle «Skal vi danse»-utfordringene på strak arm. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Danser gjennom sykdom

Med bare fire uker og fem dansepar igjen begynner nivået, forventningene og konkurransen å tilspisse seg. Selv om skuespilleren har storkost seg på parketten i høst, har det å være en del av TV 2-suksessen ikke bare vært en dans på roser. Maurstad har tidligere fortalt at han lider av leddsykdommen sin Bekhtevers.

Sykdommen gjør at han ikke har rotasjon verken innover eller utover med hoftene. Dette har vært en stor utfordring for Maurstad gjennom årets sesong, men han har imot alle odds kapret seg en plass blant de fem beste.

Til Dagbladet fortalte Maurstad onsdag at han gjerne bruker lang tid før dansen endelig sitter.

PLAGIAT-ANKLAGER: Flere dansepar fikk plagiat-anklager mot seg etter lørdagens «Skal vi danse». Alexandra Joner og partner Ole Thomas Hansen var ett av dem. Repoerter: Celina Morken / Rød Løper Vis mer

- Nei, jeg hadde ikke kunnet danse hele dansen vår nå, men jeg skjønner at det sikkert skal gå til slutt, og bli en dans. Det går bare ikke enda.

- Jeg skulle gjerne på mandag allerede vært ferdig med dansen, så jeg kunne vært trygg på den. Men jeg har skjønt at sånn er det bare ikke. Så jeg skal leve litt i usikkerhet helt fram til hvert fall fredag og så løser deg seg forhåpentligvis på fredagen eller lørdagen, la han til.

Dagbladet, med proffdanser Lillian Aasebø, triller terning hver lørdag og gir terningkast på alle parenes danser. Så langt har Maurstad og Sandaker fått terningkast tre fem ganger, terningkast fire to ganger og i fjerde runde av programmet fikk de sin høyeste terning med terningkast fem.

Lørdag håper han på ny personlig rekord.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer