Shabana Rehman:

- Sykdommen herjer vilt

Forteller om en hverdag full av håp og optimisme.

ÆRLIG: Shabana Rehman deler åpent og ærlig om den tunge tida. Foto: Espen Solli/Se og Hør
ÆRLIG: Shabana Rehman deler åpent og ærlig om den tunge tida. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år ble det kjent at TV-profil og samfunnsdebattant Shabana Rehman (45) hadde blitt diagnostisert med bukspyttkjertelkreft med spredning. Nyheten delte hun først til Se og Hør.

Denne uka forteller hun om marerittet hun lever med daglig til Nettavisen.

INNLAGT I 10 UKER: Frida Karoline (25) fra Trondheim hylles på sosiale medier for å være åpen og ufiltrert rundt Crohns sykdom. Video: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Nytt perspektiv

- Selv har jeg det på ingen måte lett. Sykdommen herjer vilt i kroppen min, men jeg har tatt et valg. Og det valget har gitt meg et dødsperspektiv. En ro i kroppen om at om jeg må reise videre, så er det greit. Da er det det jeg skal, skriver hun i avisa.

Håpefull

Hun legger til at livet føles som å leve med to uvirkelige tidslinjer, men at hun lever like fullt med alle følelser i begge.

KLINSJ: «Farmen Kjendis» er så vidt i gang, og allerede kan vi se en konflikt utspille seg mellom Shabana Rehman og Dorthe Skappel. Det gikk så langt at en av dem ønsket å trekke seg nesten før spillet hadde startet. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Jeg må være realistisk, kroppen min minner meg om dette hver eneste dag. Optimismen er både et valg, men også slik jeg er skrudd sammen. Derfor er min hverdag full av håp. Ellers hadde jeg ikke klart å reise til Tyskland, nå for fjerde gang. Det tar på kreftene, forteller hun videre til avisa.

Tidligere i år ble det opprettet en spleis for Rehman, slik at hun kunne reise til Tyskland for å motta immunterapi, da legene i Norge ikke kunne gjøre mer for henne.

Hun har nå gjennomført flere behandlinger for kreftsykdommen på Medias Klinikum Berghausen i Tyskland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer