Kong Harald:

Sykemeldingen forlenges

Det melder Slottet.

Kong Harald er sykemeldt ut uka grunnet smerter i beinet, opplyser Slottet i en pressemelding. Kongehusekspert Anders Johan Stavseng tror det er lenge til han abdiserer. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Haralds (84) sykmelding forlenges til og med 11. april. Det melder Slottet i en pressemelding.

«Kongen er i god bedring og fortsetter behandling og opptrening etter operasjonen for avrevet sene over kneet», står det i pressemeldingen.

Anbefalte rehabilitering

Informasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, opplyser til Dagbladet at Slottet ikke har noe mer å melde utover fredagens pressemelding.

12. februar meldte Kongehuset at kong Harald (83) fremdeles var under opptrening etter operasjonen han nylig gjennomgikk.

FORLENGER: Kong Haralds sykemelding går nå til 11. april.
FORLENGER: Kong Haralds sykemelding går nå til 11. april. Vis mer

«Legene anbefaler ytterligere rehabilitering før kongen gjenopptar sine konstitusjonelle oppgaver», het det i meldingen fra Slottet den gang.

Får behandling

Videre ble det opplyst at sykemeldingen forlenges til og med søndag 14. mars og at Kongen får fysioterapibehandling.

Samme dag som kongen ble operert i kneet opplyste Kongehuset at kongens operasjon var vellykket og at han var i fin form. Nå er altså sykemeldingen forlenget igjen.

Det er kronprins Haakon (47) som fungerer som regent og gjennomfører kongens konstitusjonelle oppgaver i sykemeldingsperioden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer