SYKEMELDT: Den ellers så spreke 71-åringen har nå måtte avlyse en konsert etter et uheldig fall. Foto: NTB Scanpix
SYKEMELDT: Den ellers så spreke 71-åringen har nå måtte avlyse en konsert etter et uheldig fall. Foto: NTB ScanpixVis mer

Wenche Myhre

Sykemeldt: - Jeg falt og fikk et lite slag mot hodet

Wenche Myhre er sykemeldt i en uke og må avlyse konsert i Tromsø.

Nesten 7000 publikummere var med på å lage en gigantisk bursdagsfest for Wenche Myhre (71) i Oslo Spektrum i fjor.

I dag startet Tromsø Jazzfestival, hvor Myhre står på søndagens program. Dessverre kommer hun ikke til å opptre.

- Falt og slo seg

Hun vil være sykemeldt i en uke.

- Jeg falt og fikk et lite slag mot hodet, forteller den folkekjære artisten til Dagbladet, og legger til at det går bra.

- Jeg må bare ta det med ro en uke, sier hun.

I september måtte Myhre også avlyse en konsert i Tønsberg på grunn av sykdom. Ifølge en pressemelding var dette første gang den folkekjære artisten, som har turnert siden hun var sju år, har måttet avlyse en konsert.

DUOINNSATS: Henning Kvitnes fikk presentert hiten «Sånne som oss» i ny drakt, med Wenche Myhre bak mikrofonen og hennes kjæreste Anders Eljas bak pianoet. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Avlyser sjeldent

Myhre var da på jubileumsturneen «Wenche Myhre 70 år med venner».

- Jeg hadde gledet meg enormt til å holde konsert på Hotel Klubben, men jeg klarer ikke å gjennomføre. Jeg er blitt akutt syk og har mistet stemmen. For meg har det alltid vært «the show must go on» som gjelder. Jeg har gjennom hele min lange karriere aldri avlyst en eneste konsert, men i dag klarer jeg ikke å synge. Jeg fryktelig lei meg for at jeg må skuffe publikum, sa hun i en pressemelding.

Fjorårets forestilling, var utsolgt lang tid i forvegen. I to og en halv time ble det spilt flere klassikere fra jubilantens lange artistkarriere.

- Dette er den aller beste måten å feire på, med familie, venner og orkester. Og ikke minst publikum, som har betydd så mye for meg opp gjennom alle disse årene, sa Wenche Myhre til Dagbladet etter konserten.

Artister som Johnny Logan, Jan Eggum, Henning Kvitnes og Elisabeth Andreassen var på plass for å feire med Wenche.