Elin Tvedt:

Sykepleierdrømmen raknet - nå snur Nav

Den tidligere TV 2-profilen risikerte å måtte slutte med sykepleierstudier etter avslag fra Nav. Samtidig skriker samfunnet etter nettopp sykepleiere. Nå gjør Nav helomvending i saken.

SYKEPLEIERDRØMMEN BRAST: Hele Norges Vær-Elin drømte om å bli sykepleier. Etter ett og et halvt års studier fryktet hun at drømmen var knust. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
SYKEPLEIERDRØMMEN BRAST: Hele Norges Vær-Elin drømte om å bli sykepleier. Etter ett og et halvt års studier fryktet hun at drømmen var knust. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elin Tvedt (47), også kalt «Hele Norges Vær-Elin» på 1990-tallet, har vært en kjent TV-profil i mange år. Som TV 2s væranker ble hun rikskjendis nærmest over natta.

Siden har hun også vært programleder i både NRK og på TVNorge, gitt ut bok og blant annet deltatt i «Skal vi danse». I 2016, etter 20 år i rampelyset, forlot hun TV 2.

Etter å ha sluttet i TV 2 begynte 47-åringen å jobbe med å skreddersy reiser og opplevelser for folk - hjemme på Ølen. Men da coronapandemien slo inn for fullt mistet hun jobben, noe som gjorde at hun måtte tenke helt nytt.

- Jeg tenkte: «Shit, hva gjør jeg nå»? Jeg har jo to barn og bor alene, og går i utgangspunktet drastisk ned økonomisk ved å gå på dagpenger, forteller hun til Dagbladet mandag.

Frustrert

Til slutt fant hun imidlertid en løsning, fordi man i en periode i forbindelse med pandemien fikk lov til å kombinere dagpenger og utdanning:

- Jeg skjønte at det går an å utdanne seg mens man får dagpenger. Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe innenfor helse, selv om jeg ikke har hatt kunnskapen til det. Så da begynte jeg med sykepleierutdanning, og det er det jeg har holdt på med i halvannet år nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer