Sylvi Listhaug barn:

Sylvi Listhaug er blitt mamma for tredje gang

Har fått en sønn.

BLE MAMMA: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listahug (39), som for tida er i permisjon fra statsrådjobben, har blitt mamma for tredje gang. Hun har født en sønn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLE MAMMA: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listahug (39), som for tida er i permisjon fra statsrådjobben, har blitt mamma for tredje gang. Hun har født en sønn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sylvi Listhaug (39) er blitt mamma for tredje gang, får Dagbladet opplyst.

- I går kveld kom endelig den lille gutten vi har ventet og gledet oss til så lenge! Han har det veldig bra, og det har også både Espen og jeg. Nå blir det godt å tilbringe noen måneder sammen med bare babyen og familien, skriver Listhaug på Facebook.

I kommentarfeltet renner det inn med gratulasjoner til paret, og Listhaug takker selv for den overveldende responsen.

- Tusen takk til alle sammen! Helt utrolig mange gratulasjoner med én gang - Blir målløs! Vi koser oss på sykehuset.

Har to barn fra før

Fra før har Frp-politikeren og ektemannen Espen Espeset (41) to barn. Det var i september i fjor at Listhaug annonserte at hun ventet sitt tredje barn, overfor Se og Hør.

- Vi gleder oss veldig. Barna er blitt så store, så jeg gleder meg veldig til å få en baby i huset igjen, fortalte Listhaug om familieforøkelsen.

Babynyheten kom etter et år med mye storm rundt statsråden. Hennes forslag til innstramninger i asylpolitikken, integreringsforslag og tydelige debatter skapte oppmerksomhet, både i form av kritikk og støtte.

I fjor sommer fortalte Listhaug åpenhjertig at hun i en periode vurderte å trekke seg fra politikken. En av årsakene var ordene fra sønnen, som hadde fortalt følgende i barnehagen: «Mammaen min er masse på jobben».

Kort mammaperm

Den nybakte trebarnsmora har likevel bestemt seg for å fortsette i sitt svært aktive og høyprofilerte yrkesliv. Overfor Se og Hør ga Listhaug uttrykk for, i forbindelse med graviditeten, at hun ikke har noen foreløpige planer om å trappe ned på arbeidsoppgavene.

- Jeg blir kanskje hjemme 3-4 måneder, så overtar Espen (ektemannen, journ.anm) stafettpinnen, fortalte hun.

TREBARNSFORELDRE: Sylvi Listhaug og ektemannen Espen Espeset går en travel tid i møte. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
TREBARNSFORELDRE: Sylvi Listhaug og ektemannen Espen Espeset går en travel tid i møte. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

I november i fjor tok Listhaug steget over i bloggverdenen, der hun på daværende tidspunkt presenterte seg som en «familiekjær tobarnsmor (snart tre) som trives sammen med folk flest».

39-åringen åpnet like greit blogg-ballet med å avsløre kjønnet på den lille i magen.

- Ikke en «mammablogger»

- Jeg har ikke blitt en «mammablogger». Bloggen skal handle om løst og fast, både om politikk og glimt fra hverdagen. Jeg kommer til å ta opp naturlige ting, men det finnes en grense for hva jeg kommer til å dele fra privatlivet, fortalte Listhaug til Dagbladet før jul.

- Er det ikke veldig utradisjonelt for en statsråd å blogge om privalivet?

- Mange har holdninger om at politikere er en slags elite i samfunnet, som står langt fra folket. Jeg ønsker å motbevise dette, sa hun den gang.

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har tatt over roret som innvandrings- og integreringsminister mens Listhaug er i mammapermisjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer