Sylvi Listhaug har begynt å blogge: - Forventer reaksjoner

Skriver om ultralyd og røper barnets kjønn. 

BITT AV BLOGGBASILLEN?: Norges innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug, har begynt å blogge. Foto: Endre Vellene / Dagbladet 
BITT AV BLOGGBASILLEN?: Norges innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug, har begynt å blogge. Foto: Endre Vellene / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Nå har jeg startet blogg! Her vil jeg skrive litt om det som opptar meg i hverdagen og hva som er viktig for meg i livet. I går var jeg og Espen på ultralyd for å se hvordan det står til med den lille. Ble det gutt eller jente? Det kan du se på bloggen :-) Ha en riktig fin dag alle sammen! :-)»

Slik presenterer Norges innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug, sin nyopprettede blogg, der hun presenterer seg som en «familiekjær tobarnsmor (snart tre) som trives sammen med folk flest».

Tar opp foreldrepermisjon

I sitt første blogginnlegg, publisert i går, skriver statsråden blant annet om hvordan hun og ektemannen, Espen Espeset, har vært på ultralyd - og oppfordrer alle vordende mødre og fedre til å dele permisjonen slik «dere mener er riktig».

Listhaug er gravid med sitt tredje barn, og har termin neste år. I blogginnlegget benytter hun anledningen til å røpe babyens kjønn:

«Du skal få vite svaret til slutt i innlegget», skriver hun, og avslutter med å fortelle at hun venter en gutt.

Har Sylvi Listhaug blitt en «mammablogger«?

Vil nå ut til folket

- Nei, jeg har ikke blitt en «mammablogger». Bloggen skal handle om løst og fast, både om politikk og glimt fra hverdagen. Jeg kommer til å ta opp naturlige ting, men det finnes en grense for hva jeg kommer til å dele fra privatlivet.

- Hva er hensikten med dette?

- Jeg synes det er på tide at man utvikler de politiske rollene, og tenker at dette er en fin måte å nå ut på. Jeg ønsker at folket skal kjenne meg som mer enn bare en politiker, en som har akkurat de samme utfordringene som alle andre.

- Er det ikke veldig utradisjonelt for en statsråd å blogge om privalivet?

- Mange har holdninger om at politikere er en slags elite i samfunnet, som står langt fra folket. Jeg ønsker å motbevise dette, sier Listhaug, som forventer å få reaksjoner:

- Ja, det får jeg nok.

Vil ikke bli toppblogger

Og apropos elite, Listhaug er fast bestemt på at hun ikke har et mål om å komme opp på blogglista.

- Nei, det har jeg ikke. Jeg har heller ikke latt meg inspirere av andre. Jeg leser ikke andre blogger, forklarer hun.

Listhaug har gitt uttrykk for at hun vil fortsette i sitt svært aktive og høyprofilerte yrkesliv, på tross av et hektisk småbarnsliv. Hun har ingen foreløpige planer om å trappe ned på arbeidsoppgavene, og fortalte overfor Se og Hør i september at svangerskapet så langt går på skinner.

- Jeg blir kanskje hjemme 3-4 måneder - så overtar Espen stafettpinnen, fortalte Listhaug til ukebladet.

Foto: Skjermdump fra Sylvi-Listhaug.com
Foto: Skjermdump fra Sylvi-Listhaug.com Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer