Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sylvi Listhaug:

Sylvi Listhaugs siste dag før mammaperm: - Har sett frem til dette veldig lenge

Statsråden blir snart mor for tredje gang. 

BLIR SNART MAMMA: En høygravid Sylvi Listhaug snakket ut på «Lindmo» om at hun gledet seg til mammaperm. Foto: NRK
BLIR SNART MAMMA: En høygravid Sylvi Listhaug snakket ut på «Lindmo» om at hun gledet seg til mammaperm. Foto: NRK Vis mer

(Dagbladet): Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (39) blir borte fra politikken en stund. Hun er nemlig høygravid med sitt tredje barn, og nærmer seg fødselspermisjon. Mens Listhaug har permisjon, tar Per Sandberg over statsrådposten for henne.

En av 39-åringens siste arbeidsoppgaver før fødsel og babytilværelsen nærmer seg, var et besøk hos NRK-programmet «Lindmo». Der fortalte hun at svangerskapet har gått fint, men at hun den siste måneden har begynt å kjenne seg sliten.

Listhaug er den fjerde statsråden i historien som kombinerer den krevende jobben med et svangerskap. Nå gleder hun seg imidlertid til en pause, selv om den blir kort.

Skal ha med familien

- Åh, som jeg gleder meg. Det blir deilig og jeg har sett frem til dette veldig lenge. Jeg skal ta en litt kort permisjon, så jeg må nyte hvert sekund av tida sammen med babyen, mannen min og de to andre barna mine på seks og åtte år, forteller hun i studio.

Politikeren sier at et av høydepunktene med mammapermisjon blir å ikke måtte gå med sminke hver eneste dag. Svangerskapet har gått bra for 39-åringen, som synes det er ubehagelig at hun ikke får ytet så mye som hun helst vil.

Høsten 2017 er det nemlig stortingsvalg her hjemme, og Listhaug har ingen planer om å la en fødsel hindre henne fra å drive valgkamp. Hun har planene klare for hvordan tilværelsen som småbarnsmor og politiker kan kombineres.

- Jeg skal drive valgkamp i en måned i Møre og Romsdal, og da vil jeg jo ha med meg hele familien. Fra august blir det jo full rulle, og da blir det mannen min som tar over ansvaret, sier Listhaug.

På spørsmål fra Anne Lindmo om hun ikke skal ha med seg babyen på stand, svarer statsråden at det trolig ikke blir aktuelt.

- Men den må jo få mat i ny og ne da, forteller hun til latter fra salen.

LISTHAUG GRAVID: Sylvi Listhaug kommenterer nyheten om hennes graviditet. VIDEO: NTB Scanpix Vis mer

Blogget om svangerskapet

Statsråden er gift med Espen Espeset (42). Da hun ble presentert som fersk landbruksminister i 2013, var Espen blant de første til å gratulere da hun kom ut fra Slottet.

Opptredenen på «Lindmo» er ikke første gang Listhaug har uttalt seg om graviditeten. I høst opprettet hun nemlig blogg, og debuterte med et innlegg om svangerskapet.

«Nå har jeg startet blogg! Her vil jeg skrive litt om det som opptar meg i hverdagen og hva som er viktig for meg i livet. I går var jeg og Espen på ultralyd for å se hvordan det står til med den lille. Ble det gutt eller jente? Det kan du se på bloggen :-) Ha en riktig fin dag alle sammen! :-)»

På bloggen presenterer hun seg som en «familiekjær tobarnsmor (snart tre) som trives sammen med folk flest». I sitt første blogginnlegg skrev statsråden blant annet om hvordan hun og ektemannen har vært på ultralyd - og oppfordrer alle vordende mødre og fedre til å dele permisjonen slik «dere mener er riktig».

I blogginnlegget benyttet hun anledningen til å røpe babyens kjønn:

«Du skal få vite svaret til slutt i innlegget», skriver hun, og avsluttet med å fortelle at hun venter en gutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media