Gro og Anja Hammerseng-Edin:

- Syntes det var grusomt

Gro og Anja Hammerseng-Edin ser tilbake på tida da de først ble et par - for ti år siden.

TI ÅR: Anja og Gro Hammerseng-Edin har vært et par i ti år og gift i sju. Nå åpner de opp om starten på forholdet. Foto: Terje Pedersen / NTB
TI ÅR: Anja og Gro Hammerseng-Edin har vært et par i ti år og gift i sju. Nå åpner de opp om starten på forholdet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år er det hele ti år siden det populære håndballparet Gro (40) og Anja Hammerseng-Edin (37) gjorde forholdet sitt offisielt.

Paret, som stadig får kommentarer i sosiale medier på at de fremdeles ser like nyforelsket ut som da de først ble et par, fikk ikke en lett start på forholdet da de først ble kjærester.

De ble nemlig definert i offentligheten før de hadde rukket å ta den mye omtalte praten om hvor de egentlig sto i forhold til hverandre.

- En annerledes start

Dette har de begge åpenhjertig fortalt om tidligere, og i forbindelse med at de nå feirer ti år sammen, letter paret på sløret om den første tida som par. Det gjør de som gjester i «God morgen Norge» onsdag

- En detalj jeg husker veldig godt, var at jeg leste på tv-skjermen at jeg hadde funnet kjærligheten i Anja Edin, og det viste seg jo å være riktig, men det visste jeg ikke da. Det var kjempetidlig i prosessen, og jeg husker også at det var ubehagelig, for vi var jo ikke der i det hele tatt, vi hadde knapt vært på en date sammen, minnes Gro.

Videre forteller den 40 år gamle håndballstjerna at kona syntes oppmerksomheten var helt grusom til å begynne med.

DEN GANG DA: Gro og Anja fikk en brå start på forholdet. Her i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB
DEN GANG DA: Gro og Anja fikk en brå start på forholdet. Her i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

- Vi måtte ta noen samtaler som vi ikke var klare for å ta, den kleine om «hva er vi egentlig?». Vi visste jo ikke på det tidspunktet hvor dette bar. Jeg visste at hun var en fantastisk person og en jeg ville bli bedre kjent med, men jeg var ikke klar for å ta den samtalen om å definere oss, forteller Anja om den første tida med Gro.

Sistnevnte forteller at hun måtte jobbe mye med seg selv da media skrev om forholdet før de hadde bekreftet noe selv, og at hun sto midt i en fase hvor man skal finne ut om man er forelska.

- Det ble en litt annerledes måte å starte et forhold på, innrømmer Gro.

DILEMMA: Slik gikk det da vi utfordret «Mesternes mester»-vinner Gro Hammerseng-Edin i dilemma-leken. Video: Henning Lillegård / Klipp: Ingrid Cogorno / Reporter: Linn-Christin Marthinussen Vis mer

- Redd alt skulle ryke

Tidligere har 40-åringen fortalt til VG at de begge var i hvert sitt forhold da de møttes, men at de avsluttet disse. Ifølge håndballstjerna gikk det fort i svingene, og det utenfor deres kontroll.

- (...) Jeg tror ikke jeg hadde fått flyttet ut før noen hadde skrevet at «Gro har funnet kjærligheten med Anja». Mediene ga inntrykk av at vi hadde kommet mye lenger i forholdet vårt enn vi faktisk hadde. Vi hadde ikke engang vært på en ordentlig date. Det var krevende overfor både dem vi hadde vært sammen med og våre familier, fortalte hun til avisa, som skrev at dette er noe Gro ikke liker å snakke om.

Videre beskrev 40-åringen det som ei fæl tid, med masse blandede følelser av redsel og forelskelse.

- Jeg var lei meg fordi ting ble fremstilt feil i mediene, og jeg var redd for at alt skulle ryke mellom Anja og meg, før det i det hele tatt hadde begynt, sa hun, og fortsatte:

- Jeg tror at alle som har opplevd et brudd, enten de har vært den som har gått eller den som er blitt forlatt, vet at det er noe av det vanskeligste du opplever.

I en episode av «Stjernene på slottet» fortalte en åpenhjertig Gro Hammerseng om hvordan hun bestemte seg for hvilken donor hun skulle velge, da hun og kona Anja Edin skulle bli førstegangsforeldre. Video: TV 2 Vis mer

To år etter at forholdet deres ble kjent, kom deres første sønn Mio til verden. Seks år seinere ble han storebror da paret fikk Leo sammen. Begge barna har Gro båret fram.

De to håndballstjernene giftet seg i Stavern for sju år siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer