Niklas Baarli:

- Ta det helt piano

Niklas Baarli beroliger «Farmen»-seerne.

PROGRAMLEDER: Niklas Baarli skal lede flere store konsepter fremover. Foto: Espen Solli/TV 2
PROGRAMLEDER: Niklas Baarli skal lede flere store konsepter fremover. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

Fredag var Niklas Baarli (33) en av nesten tusen mennesker som tok turen til Colosseum i Oslo for å gjenoppleve det norske fotballandslagets herjinger på 90-tallet i «Drillo»-filmen «Alt for Norge».

Han tok dermed en liten pause fra «Gullruten»-forberedelsene. I mars ble det nemlig kjent at han skal lede årets prisutdeling, som finner sted om to uker. I samme slengen ble det også annonsert at Baarli er den nye «Farmen»-programlederen.

Dagbladet benyttet anledningen til å ta en prat med 33-åringen om både forberedelsene til «Gullruten» og tilbakemeldingene etter «Farmen»-nyheten.

UT AV SKAPET: Niklas Baarli forteller om da han kom ut av skapet i «Alt min far ikke har lært meg». Video: TV 2 Vis mer

Hyller forgjengeren

«Gullruten» er en årlig prisutdeling for den norske TV-bransjen, og programlederen mener bransjen har ventet lenge på nettopp denne feiringen.

- Jeg begynner å bli klar. Vi er godt i gang med å planlegge, og jeg tror det kommer til å bli en helt fantastisk festaften. Endelig er vi tilbake i Bergen og i Grieghallen, og TV-bransjen skal endelig samles igjen - så får vi bare sørge for å gjøre det bra nok. Nå har folk ventet og ventet i to år på å feire og hylle seg selv.

De fem siste åra er det komiker Sigrid Bonde Tusvik (42) som har loset oss gjennom prisutdelingen, men i februar røpte hun i podkasten «Tusvik & Tønne» at det ikke blir slik denne gangen.

Baarli innrømmer imidlertid at han kjenner på presset etter forgjengeren.

- Jeg er kjempenervøs, er du gæren. Herregud det er jo som å hoppe etter Wirkola. Sigrid har vært helt fantastisk i den jobben i fem år, og å hoppe etter henne er jo en kjempeutfordring. Jeg håper jeg i alle fall kan nå henne til knærne da.

RØRT: Niklas Baarli blir rørt til tårer av å snakke om ektemannen Benjamin Silseth. Video: «Alt min far ikke har lært meg» på TV 2 / NRK / Rød Løper. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Ventet dårlig stemning

Programlederen utmerket seg tidligere i år som en av deltakerne i «Farmen kjendis». I etterkant var han åpen om kritikken han opplevde fra seerne.

Baarli fikk nemlig ganske mye tid på skjermen, noe ikke alle var helt fornøyde med.

- Det går jo innpå en når det er fem uker med massivt trykk. Og så ender det med direktemeldinger der folk truer deg med å banke deg opp - man kjenner på det, fortalte han til Dagbladet i vinter.

Det blir full klinsj mellom Øyunn Krogh og Niklas Baarli etter førstekjempevalget på «Farmen kjendis». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

Nå som han igjen skal tre inn i realityprogrammet, men som programleder, var han dermed spent på hvordan fansen tok imot nyheten.

- Tilbakemeldingene har vært ganske bra egentlig, i alle fall til meg. Jeg synes folk er overraskende positive til det egentlig. Jeg hadde forventet at det skulle bli litt dårlig stemning på grunn av at det var så mye trøbbel da jeg var der selv.

- Da er ikke folk lei av Niklas Baarli likevel da?

- Hvem skulle trodd? Det er jo helt fantastisk - da har jeg jobb i et par år til, fleiper han.

Hvis noen likevel er bekymret for at det skal bli «mye Niklas på skjermen», så kan han berolige seerne:

«FARMEN KJENDIS»: Det ble tøft for Tomine Harket å sjekke inn på gården. Det ver derimot lite forståelse å hente fra Niklas Baarli. Video: TV 2 Vis mer

- Nå skal jeg få oppleve «Farmen» fra den andre sida, uten at jeg er der så mye. Så for dere som er redde for at det blir mye Niklas på «Farmen» igjen: ta det helt piano. Nå er det deltakerne som skal få skinne, også skal jeg bare lose dem gjennom, forsikrer han avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer