<strong>FEM ÅR:</strong> Prinsesse Leonore fyller hele fem år i dag. Foto: Erika Gerdemark/det svenske kongehuset
FEM ÅR: Prinsesse Leonore fyller hele fem år i dag. Foto: Erika Gerdemark/det svenske kongehuset Vis mer

Prinsesse Leonore fyller fem år:

- Takk for at du du bringer så mye moro og lykke

Prinsesse Madeleine gratulerer bursdagsbarnet på Instagram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag fyller prinsesse Leonore av Sverige fem år, og det feirer mamma prinsesse Madeleine, tradisjonen tro, med å legge ut gratulasjoner til den skjønne prinsessen på sosiale medier.

Prinsesse Madeleine tok nemlig i dag til Instagram for å gratulere parets førstefødte, og la ut hele fem bilder av den lille prinsessen - som viser hvordan hun har vokst til siden hun kom til verden 20. februar 2014.

«Gratulerer med dagen, Leonore. Takk for at du bringer så mye moro og lykke med deg. Elsker deg», skrev prinsessen på Instagram.

Prinsesse Madeleine (36) og Chris O'Neill (44), sammen med barna prinsesse Leonore (5), prins Nicolas (3) og prinsesse Adrienne (11 md.), har de seineste åra bodd i London, men høsten 2018 flyttet de til Florida.

<strong>FIN FAMILIE:</strong> Madeleine og Chris avbildet med sine to eldste barn, prins Nicolas og prinsesse Leonore i kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring i 2017. Foto: NTB scanpix
FIN FAMILIE: Madeleine og Chris avbildet med sine to eldste barn, prins Nicolas og prinsesse Leonore i kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

En liten skøyer

At prinsesse Madeleine er stolt av sitt lille sjarmtroll er det ingen tvil om. Hun er en aktiv Instagram-bruker, og deler stadig glimt fra barnas hverdag på bildedelingstjenesten.

Den søte femåringen har gjennom åra vært å se mens hun tilsynelatende nyter livet som småbarn, og hun er ikke fremmed for å slå seg løs i offentlige settinger.

Blant annet i anledning kronprinsesse Victorias 40-årsdag i 2017, da hele den svenske kongefamilien var samlet til en felles gudstjeneste:

På slottsplassen bestemte nemlig prinsesse Leonore seg for å drive ablegøyer foran de oppmøtte fotografene.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

Stakk av før fotografering

På vei til gudstjenesten i kronprinsesse Victorias ære, ville ikke Leonore holde mammas hånd, løp i sirkler og geipet til fotografene.

Ifølge Expressen skjedde det noe liknende året før på kronprinsesse Victorias bursdag. Da var hele familien samlet til fotografering, men Leonore hadde stukket av og var ikke å finne.

<strong>GEIPET:</strong> Prinsessen Leonore geipet og løp i sirkler, i stedet for å holde mamma i hånden. Foto: NTB Scanpix
GEIPET: Prinsessen Leonore geipet og løp i sirkler, i stedet for å holde mamma i hånden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun hadde løpt rundt i hagen, mellom busker og blomster helt til mamma Madeleine fikk tak i henne. Hånd i hånd hadde de gått tilbake til slottsplassen og tatt bilder.

- Hun er veldig søt

Det var 9. mars i fjor at den svenske prinsessen og ektemannen Chris O'Neill ønsket sitt tredje barn velkommen, da de fikk prinsesse Adrienne sammen.

Adriennes første møte med offentligheten skjedde allerede dagen etter fødselen, da pappa Chris delte det første bildet av den nyfødte babyen på det svenske kongehusets nettsider.

- Hun er veldig søt. Jeg kan ikke si mer enn det, vi har ikke sett øyenfargen ennå. Hun har mer hår enn Nicolas. Svart hår. Hun er søt, sa han til oppmøtt presse like etter fødselen, ifølge Aftonbladet.

Trebarnsmora har delt flere bilder av sin yngste smårolling de siste månedene, deriblant fra en stall tre uker etter fødselen.

I slutten av april benyttet hun også anledningen til å takke det svenske folk for alle lykkønskninger.

- Tusen takk for all vennlighet som har blitt vist i forbindelse med fødselen av vår yngste datter Adrienne, skrev hun på Facebook den gang, sammen med et bilde av seg selv, ektemannen og babyen - samt ett i farger som tydelig viser fram barnets fjes.

Prinsesse Adrienne - eller Adrienne Josephine Alice, hertuginne av Blekinge - ble døpt i Stockholm i sommer.

Fødselskritikk

Prinsesse Madeleine skapte for øvrig storm like etter fødselen av sitt tredje barn, da enkelte mente hun hadde fått særbehandling på sykehuset i Stockholm.

Kritikken gikk på at prinsessen skal ha rappet plassen fra andre fødende kvinner på sykehuset, og beskyldningene var såpass krasse at det svenske hoffet så seg nødt til å kommentere påstandene.

Vis mer Vis mer Vis mer

- Den informasjonen jeg har, er at mange steder (sykehus, journ.anm.) var tilgjengelige rundt fødselen til prinsesse Madeleine og hun tok ingen andres plass. Prinsessen dro på sykehuset for å føde sitt barn, slik alle mødre har rett til å gjøre, sa det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorngren, ifølge Expressen.

Videre skrev avisa at prinsessen fikk en spesiell prioritering da hun ankom sykehuset, men ifølge sykehuset ble ingen fødende kvinner henvist til andre sykehus på grunn av henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer