Dronning Elizabeth:

Takker for støtten etter dødsfallet

Dronninga takker for all omtanken etter ektemannens bortgang.

UTTALELSE: På bursdagen sin 21. april takker britenes monark for all støtten familien har opplevd den siste tida. Foto: Chris Jackson / AFP / NTB
UTTALELSE: På bursdagen sin 21. april takker britenes monark for all støtten familien har opplevd den siste tida. Foto: Chris Jackson / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I anledning sin 95-årsdag i dag 21. april benytter dronning Elizabeth anledningen til å takke for all den varme støtten hun og kongefamilien har opplevd etter prins Philips bortgang tidligere i april.

Dronningas ektemann ble stedt til hvile fra St. Georges kapell sist lørdag. Han ble 99 år gammel.

«Jeg har i anledning min 95-årsdag i dag mottatt mange meldinger med gode ønsker, noe jeg setter veldig høyt», sier hun innledningsvis i uttalelsen.

Hun fortsetter:

«Samtidig som vi som familie er i en periode med dyp sorg, har det vært en trøst for oss å se og høre alle hyllestene til min ektemann, fra folk i Storbritannia og hele samveldet. Min familie og jeg vil takke for all støtten og vennligheten som har blitt vist oss de siste dagene. Vi er dypt rørt, og fortsetter å bli minnet om at prins Philip hadde en ekstraordinær virkning på folk gjennom hele sitt liv».

Det har snart gått to uker siden prins Philip gikk bort. Det har naturligvis etterlatt en hel verden i sorg, spesielt for hans kone gjennom sju tiår, dronning Elizabeth.

Fødselsdagen i dag er den første uten ektemannen ved hennes side. I likhet med resten av kongefamilien, er dronninga fremdeles i en sørgeperiode. Dermed har bursdagsfeiringen også blitt kraftig endret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer