TAKKER FOR SEG: Hilde Skovdahl, best kjent som «Charter»-Hilde, har takket nei til den kommende sesongen av «Charterfeber». Her sammen med sin kompanjong, Svein Østvik. Foto: NTB Scanpix
TAKKER FOR SEG: Hilde Skovdahl, best kjent som «Charter»-Hilde, har takket nei til den kommende sesongen av «Charterfeber». Her sammen med sin kompanjong, Svein Østvik. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hilde Skovdahl:

Takker nei til «Charterfeber»: - Det har blitt for mye regi, klaging og «krampe»-moro

«Charter»-Hilde mener «Charterfeber» ikke er som det en gang var.

Tidligere denne måneden ble det kjent at nok en sesong av «Charterfeber» kommer på TV 3, og allerede etterlyser kanalen flere reiseglade nordmenn som har lyst til å være med i den 10. sesongen av det folkekjære programmet.

Helt siden 2006 har seerne blitt godt kjent med de faste deltakerne som blant andre Svein Østvik (57) og Hilde Skovdahl (49), som hvert år har reist på ferie til Gran Canaria med programmet.

Neste års tur til den populære ferieøya blir derimot uten Hilde Skovdahl.

I et lengre innlegg på Facebook skriver Skovdahl at hun har valgt å takke nei, fordi hun synes programmet har utviklet seg til å bli noe annet enn det en gang var.

- Før var det mer et «Feel Good»-program, og man lo MED folk som hadde det gøy på tur. Det var heller ingen regi, så man hadde den vidunderlige friheten til å gjøre det man vil, skriver Skovdahl i innlegget blant annet.

Saken fortsetter nedenfor.

HOUSE TOUR: Vi har vært på House Tour hos Charter-Hilde i Fredrikstad. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

- For mye klaging

Til Dagbladet forteller den blide TV-profilen at hun ble ringt opp av produksjonen for programmet for rundt to uker siden, der spørsmålet om hun kunne tenke seg å bli med i nok en sesong ble stilt.

Allerede hadde Skovdahl gjort seg opp en klar mening om hva hun skulle svare.

- Gjennom alle disse åra har det egentlig bare vært gøy, men nå synes jeg det er blitt litt annerledes. «Charterfeber» er kjent for å være et gøyalt og positivt program, men i den siste sesongen synes jeg det ble for mye klaging og «krampe»-moro, sier hun til Dagbladet.

Ifølge Skovdahl er det ikke det seerne ønsker å se.

- «Charterfeber» skal være gøy og positivt der man følger reiseglade nordmenn på ferie der de ønsker å oppleve og se nye ting. Ikke sitte å klage over maten eller at hotellene er for dårlig. Det er ingen som vil se på folk som reiser på ferie for å klage, fortsetter hun.

For mye regi

En annen grunn til at Hilde Skovdahl ikke ønsker å delta i en ny sesong av «Charterfeber», handler også om at hun mener at programmet ikke byr på den samme friheten deltakerne fikk tidligere. Hun mener at programmet bærer større preg av regi under innspillingen enn det gjorde før.

MUSIKKVIDEO: Greenpass og Charter-Hilde har sammen laget låta «Rytmen fra bølgene», produsert av Greenpass og Jason Dean Beats. Video: Greenpass / Jason Dean Beats. Vis mer

- Før kunne jeg si, tenke og gjøre det jeg ville - og det var det som gjorde det så ekte og moro. Nå har det blitt mer og mer regissert, og det er ikke like gøy, sier hun.

- Denne gang følte jeg ikke helt for det, og man skal ikke være med på noe bare for å være med på noe. Det er viktig å stoppe i tide, legger hun til.

At «Charter»-profilen nå har valgt å takke nei, etter ni sesonger som deltaker av programmet, synes hun er svært vemodig.

- Jeg har elsket det programmet i alle år, og da jeg ble med for første gang ble det på mange måter en redning for meg. Jeg hadde akkurat vært i en bilulykke og vært gjennom mange operasjoner. Deltakelsen i «Charterfeber» gjorde at jeg fikk en glede i hverdagen igjen, forteller hun til Dagbladet.

Hva neste steg blir for den populære TV-personligheten blir, er noe usikkert.

- Jeg er coach, holder motivasjonsforedrag, og elsker TV, så kanskje det dukker opp noe gøy etter hvert! Jeg er klar for nye eventyr, sier Hilde Skovdahl.

Til Dagbladet bekrefter TV3 at Hilde Skovdahl ikke vil være å se i den kommende sesongen av «Charterfeber».

- Hilde har takket nei til en ny runde med «Charterfeber», og det respekterer vi, selvsagt. Vi krysser likevel fingrene for at hun kanskje igjen blir å se på sydentur en gang i framtida, sier pressekontakt for programmet, Andreas Framnes.

- Det er for øvrig helt naturlig at et programkonsept forandrer noe form og farge etter ni sesonger, er hans kommentar til Skovdahls påstander.