Prins Joachim:

- Takknemlig for å være i live

Prins Joachim snakker ut om hvordan blodproppen har påvirket livet hans.

FIKK BLODPROPP: Prins Joachim ble i sommer behandlet for blodpropp i hjernen.  Foto: Bertrand Guay / AFP / NTB
FIKK BLODPROPP: Prins Joachim ble i sommer behandlet for blodpropp i hjernen. Foto: Bertrand Guay / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av august ble prins Joachim (51) utskrevet fra sykehuset etter å ha vært innlagt for blodpropp i hjernen. Nå, tre måneder seinere, snakker han ut i sitt første intervju etter blodproppen.

Det gjør han i et intervju med DR, hvor han går nærmere inn hvordan blodproppen har påvirket livet hans.

KONGEHUSET: Prins Joachim (51) ble i juli innlagt på sykehus på grunn av en blodpropp i hjernen. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

Snakker ut

Overfor radiokanalen meddeler 51-åringen først og fremst at formen er fin, men han legger imidlertid ikke skjul på at opplevelsen er fortsatt noe han bearbeider.

- Det er jo ikke bare meg og min fysiske form som ble rammet. Min kone, barna mine og den aller nærmeste familien min - vi har alle blitt berørt av det. Jeg ble rammet fysisk, men de var i første etasje. Derfor er familien også en del av denne helbredelsen, og vi takker vår skaper for hver eneste dag, sier han.

På spørsmål om blodproppen har fått ham til å prioritere annerledes, svarer han at familien nyter hvert lille øyeblikk de får sammen.

- Vi er sammen her i vårt lille liv i Paris, som på toppen av det hele med coronaviruset har blitt enda mindre fysisk, og vi liker å kunne være sammen. Vi nyter hvert øyeblikk vi har sammen, og det helt ned til den minste detalj som å hjelpe barna med lekser, fortsetter han.

I intervjuet kommer de også inn på coronasituasjonen i Frankrike, noe prins Joachim beskriver som spesielle tider.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle trodde danskene var bekymret, etter at Prins Joachim ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

- Det er bevegelsesbegrensning, det er portforbud og vi må ha pass hvis man beveger seg mer enn én kilometer hjemmefra. På en eller annen måte er det ikke det man forbinder med verken Frankrike, Paris eller den hverdagen vi alle er født og oppvokst med, fortsetter han, og legger til at det er viktig at alle bidrar.

- Kom som et stort sjokk

Det var 25. juli prinsen ble lagt inn på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike, hvor han gjennomgikk en operasjon umiddelbart. 51-åringen ble innlagt bare timer etter at han ga et intervju til fransk presse, hvor det da ikke var noe som tydet på at han var syk.

Overlege Helle Iversen har tidligere sagt til danske B.T at prins Joachim har vært heldig.

- Det virker som det har vært en stor blodpropp, og når han ikke har fått noen varige mén, tyder det på at han har blitt behandlet raskt.

I etterkant av innleggelsen brøt prinsens ekskone, grevinne Alexandra (56), tausheten.

EKSPAR: Her er prins Joachim avbildet med ekskona prinsesse Alexandra i 2004. Foto: Julian Andrews / Rex / NTB
EKSPAR: Her er prins Joachim avbildet med ekskona prinsesse Alexandra i 2004. Foto: Julian Andrews / Rex / NTB Vis mer

- Det hele kom som et stort sjokk for oss, da vi nettopp hadde avsluttet noen fantastisk skjønne feriedager sammen på Chateau de Cayx i forbindelse med prins Felix' fødselsdag, sa grevinnen gjennom sin presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, til danske Se og Hør.

Grevinne Alexandra er mor til prins Joachims to sønner Nikolai og Felix. Hun giftet seg med den danske prinsen i 1995. De skilte seg imidlertid i 2005.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer