Jeremy Clarkson:

- Takknemlig for mobbingen

Den tidligere «Top Gear»-programlederen åpner seg om en vanskelig barndom.

ÅPNER OM MOBBING: Jeremy Clarkson forteller at skoletida ikke var lett. Foto: Matt Dunham / AP / NTB
ÅPNER OM MOBBING: Jeremy Clarkson forteller at skoletida ikke var lett. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange bilentusiaster er britiske Jeremy Clarkson (60) et meget kjent ansikt. Clarkson ledet lenge et av BBCs mest populære programmer, nemlig «Top Gear», sammen med James May (57) og Richard Hammond (51).

Programlederen ble populær blant TV-publikummet, men skal imidlertid ikke ha vært fullt så populær i sin barndom.

- Det var grusomt

60-åringen er visstnok takknemlig for at han ble mobbet på skolen. For det har gjort at han er den han er i dag, forteller han i en podkast med Andy Jaye.

I podkasten snakker den tidligere «Top Gear»-programlederen om at han gikk på kostskole i England, og at det ikke var en god opplevelse. Likevel er han i dag glad for at han gikk gjennom det.

BØNN OM TILGIVELSE i 2014: Jeremy Clarkson har vært i hardt vær etter at videoklipp hvor han angivelig kommer med rasistiske kommentarer, er blitt lekket til pressen. Her ber han om tilgivelse. Video: Reuters/NTB Vis mer

- Jeg tror det strammet meg opp og fikk meg til å være fornuftig. Jeg er klar over at for veldig mange mennesker er mobbing grusomt, men det var det ikke for min del. I hvert fall ikke veldig, sier han.

- Jeg mener, det var grusomt å bli utsatt for det, men når jeg ser tilbake, er jeg takknemlig for hvordan jeg ble som følge av det, hvis det gir mening.

Han endte opp med å bli utvist fra skolen, og samme dag møtte han sjefen i lokalavisa, som lurte på hva som hadde skjedd. Da Clarkson fortalt at han var blitt utvist, skal vedkommende ha sagt: «Ja, men da må du jo bli journalist.»

Og det viste seg å bli starten på karrieren til Clarkson. For det var først da han vurderte journalistikk som karrierevei.

ULYKKE: Den tidligere «Top Gear»-stjerna Richard Hammond krasjet stygt under et bilrace i Sveits 10 juni. Dette videoklippet viser ulykken. Det var under innspillingen av «The Grand Tour», sesong 2 at Hammond deltok i et bilrace. I den ene svingen suser han utfor veibanen. Årsaken er foreløpig ukjent. Video: Nature Pictures / Youtube / AP / NTB Vis mer

«Tvunget til å slikke toalettene»

Det er ikke første gang programlederen forteller om mobbingen. I 2015 skrev han en kronikk i Sunday Times om de grufulle åra, og gikk i detaljer på det han ble utsatt for.

«Jeg ble kastet inn i et iskaldt basseng på timebasis, dratt ut av senga midt på natta og banket opp, tvunget til å slikke toalettene rene, og alle de vanlige ydmykelsene privat skole brukte den gangen for å gjøre en liten gutt til et pludrende, gråtende, suicidalt vrak», skrev han da.

Clarkson er som nevnt en populær mann blant bilentusiaster, men fikk i 2017 sparken fra «Top GEAR». Det skjedde i kjølvannet av at han skal ha skjelt ut og fysisk gått til angrep på en av produsentene.

60-åringen har imidlertid klart seg fint, og har den siste tida vært aktuell med programmet «Jeg har kjøpt en gård», som nettopp handler om at han har kjøpt en gård. Der har han blant annet produsert egne duftlys, som angivelig skal ha duften av hans egne testikler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer