«Luksusfellen»:

Tapte 24 000 på én kamp

Ole-Alexander Walseth hadde enorme spillproblemer.

SPILLAVHENGIG: Ole-Alexander Walseth har vært spillavhengig og når det går opp hvor mye han faktisk skylder, knekker det ham helt. Video: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I det populære TV-programmet «Luksusfellen» har nordmenn siden 2008 fått hjelp til å komme seg ut av den økonomiske hengemyra. I denne ukas episode er det Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange som skal hjelpe Ole-Alexander Walseth fra Hokksund med å få økonomien på fote igjen.

Han jobber som lærer på en barneskole i Drammen og er glad i idrett og aktivitet. Han har levd et tilsynelatende vanlig liv, men gjennom nesten ti år har han slitt med alvorlige pengeproblemer.

Han har også en spesiell historie som han ønsker å dele - som i stor grad er grunnen til de store pengesummene han skylder en rekke kreditorer. Walseth har nemlig vært spillavhengig.

- Jeg vet at det er flere som er i samme situasjon. Jeg har levd på en løgn gjennom mange år. Jeg har hatt et spillproblem, sier han, tydelig preget, i ukas episode av «Luksusfellen».

- Tok helt overhånd

Nå er spillproblemene et tilbakelagt kapittel. Men slik har det ikke alltid vært. Så lenge han har vært i arbeidslivet, har gjelda hans vært større enn inntekten. I mange år hadde han et spillproblem, og brukte bestandig tilgjengelige penger på tipping på hest og gambling på nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer