Tonje Frigstad:

Tapte «Farmen»: - Ødela alt

Det ble med andreplassen for Tonje Frigstad. At det hele ble avgjort på «flaks» var likevel ikke den største skuffelsen i finalen.

ANDREPLASS: Tonje Frigstad bidro til en svært jevn finalekamp - men tapte på målstreken. Foto: Alex Iversen/TV 2
ANDREPLASS: Tonje Frigstad bidro til en svært jevn finalekamp - men tapte på målstreken. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
Publisert

Søndag var det finale i årets «Farmen», og etter en nervepirrende duell mellom Daniel Engeli Godø (30) og Tonje Frigstad (21) ble det klart at seieren, hytte og bil gikk til førstnevnte.

Finalen var svært jevn, og til slutt sto de to der med ti kniver hver. Det hele skulle derfor avgjøres med et utslagsspørsmål - der den som var nærmest svaret ville vinne hele sulamitten.

- Vi befinner oss nå i Hurdal kommune. I 2021 bor det 2869 personer i Hurdal. Hvor mange folkeregistrerte var det her i 1920, lød spørsmålet fra programleder Mads Hansen (37).

SEIRET: Vinneren av «Farmen» 2021 er kåret etter en uhyre jevn finale. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Avgjort på «flaks»

Engeli Godø gikk for 2400 mennesker, Frigstad 853. De var begge milevis unna fasiteten, som er 1702 mennesker. Førstnevnte var imidlertid nærmere fasiten enn motstanderen, og «Farmen»-vinneren var dermed et faktum.

- Det er litt skuffende, men føler jeg har vunnet utrolig mye her inne. Jeg har fått mange fine venner, og vært med så lenge. Så jeg er veldig fornøyd, sier hun til Dagbladet rett etter finaleinnspillingen.

LANGT UNNA: Tonje Frigstad bommet med mye på utslagsspørsmålet. Foto: Alex Iversen/TV 2
LANGT UNNA: Tonje Frigstad bommet med mye på utslagsspørsmålet. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
NÆRMERE: Daniel Engeli Godø var litt nærmere svaret, og vant derfor hele «Farmen». Foto: Alex Iversen/TV 2
NÆRMERE: Daniel Engeli Godø var litt nærmere svaret, og vant derfor hele «Farmen». Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

- Hva tenker du om at det avsluttes med «bingo»?

- Det er kjipt. Jeg kunne ønske at det ikke ble avsluttet på flaks. Jeg skulle gjerne sett at det var et spørsmål som gikk på at man enten kunne det eller ikke. Det var kjipt, men samtidig unner jeg Daniel denne seieren. Det var ikke min tur.

UVENNER: Kjell Strand og Robert «NorwayRob» Scott er fortsatt ikke på talefot etter det som skjedde inne på «Farmen»-gården. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Mye press

Frigstad irriterer seg imidlertid også over at hun bommet på det ene spørsmålet i finalen, som hun mener at hun kunne, nemlig rekkefølge i militærgrad. Frigstad har nemlig vært gjennom førstegangstjeneste som fallskjermpakker på Rena.

Det var altså rekkefølgen på oberst og major hun bommet på.

- Det er så mye press, og jeg begynte å tenke at det var motsatt. Det svir mer enn tippinga, det ødela alt. Det var det jeg kunne best, sier hun.

Hun er ellers fornøyd med egen «Farmen»-opptreden, og hvordan det hele er framstilt.

RØK UT: En veldig skuffet Heidi Lereng forteller om Farmen-exiten like før finalen. Reporter: Bjørn Ekker / Video: Celina Morken / Redigering: Anabelle Bruun Vis mer

- Det betyr så mye, at jeg har bevist at det er så mye mer enn utseende her. Jeg var taktisk og litt lur. Og så hadde jeg kanskje litt flaks. Det å bo elleve uker på en «Farmen»-gård, det tærer på. Jeg gleder meg til å ta en dusj!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer