Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Suzann «Tutta» Pettersen:

Tapte halvannen million på boligsalget

Tutta la ut boligen til salg for et par uker siden. Nå er den solgt for spottpris.

SOLGT: Golfstjernen flyttet hjem til Norge for å slå seg til ro i Oslo, men nå har Suzann Pettersen og ektemannen solgt boligen de kjøpte i fjor. Det med tap. Foto: NTB Scanpix / Andreas Fadum
SOLGT: Golfstjernen flyttet hjem til Norge for å slå seg til ro i Oslo, men nå har Suzann Pettersen og ektemannen solgt boligen de kjøpte i fjor. Det med tap. Foto: NTB Scanpix / Andreas Fadum Vis mer

Tidligere i august ble det kjent at golfstjerna Suzann Pettersen (38), bedre kjent som Tutta, og ektemannen Christian Ringvold (38) skulle selge sin bolig i Oslo. Paret kjøpte seg en stor enebolig på Holmen i fjor, som de bladde opp 19 millioner kroner for.

De hadde lyst til å gjøre flere endringer med eiendommen, men det skulle vise seg å bli nokså vanskelig. Planen var å rive huset på 321 kvadratmeter, og erstatte det med et nytt hjem som i samlet gulvareal utgjorde 800 kvadratmeter.

GOLFSTJERNE: Suzann Pettersen har siden 2000-tallet vært proffspiller. Foto: NTB Scanpix
GOLFSTJERNE: Suzann Pettersen har siden 2000-tallet vært proffspiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette fikk de avslag på av Oslo kommune, da kommunen mente søknaden var i strid med reguleringsbestemmelsen.

I tillegg frarådet Byantikvaren rivning av huset, så drømmen om et felles hjem på den eksklusive adressen måtte paret se lenge etter.

Tapte halvannen million

Det kan nesten virke som at de har hatt litt hastverk med å kvitte seg med eiendommen etter alle avslagene. De betalte altså 19 millioner for eiendommen, men la den nylig ut for salg til 17,9 millioner kroner.

Nå er den solgt, til hele 550 000 mindre enn prisantydning. Det betyr altså at paret har tapt totalt 1,65 millioner kroner på et drøyt år. Dagbladet sitter på dokumentasjon som viser at boligen ble solgt på mandag for 17 350 000 kroner, meget kort tid etter at den ble lagt ut for salg.

Kvadratmeterprisen har dermed falt fra 72 797 til 66 475 på omtrent et år.

Det er ikke kjent hvem som har kjøpt golfparets bolig. En får bare håpe at de ikke har planer om å gjøre de store endringene, i og med at det ikke gikk veien for Pettersen og Ringvold.

Da Finansavisen omtalte boligsalget i starten av august, fortalte Ringvold at de allerede har funnet seg en ny bolig. Selv om de altså har tapt litt på salget, lider de tvilsomt noe økonomisk nød. Ifølge Ladies Professional Golf Association har Pettersen foreløpig vunnet 133,7 millioner kroner gjennom golfen. I tillegg har hun tjent fett på diverse sponsorer og andre oppdrag opp gjennom åra.

Christian Ringvold har ikke besvart Dagbladets henvendelser vedrørende boligsalget onsdag ettermiddag.

VINTERBRYLLUP: Golfstjernen giftet seg med mannen i sitt liv i Holmenkollen kapell. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VINTERBRYLLUP: Golfstjernen giftet seg med mannen i sitt liv i Holmenkollen kapell. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Stiftet familie

Etter at Pettersen avslørte at hun ikke lengre var singel tilbake i 2014, har det gått oppover i kjærlighetslivet for Norges fremste kvinnelige golfspiller.

I 2016 ble hun og Ringvold forlovet, og knappe året seinere ga de hverandre sine «ja» i et vinterbryllup i Holmenkollen kapell.

Det gikk heller ikke lenge før paret også delte nyheten om at de skulle få barn sammen. Og i august 2018 delte Pettersen stolt et bilde av den nybakte familien på Instagram.

- Finally, the wait is over! Our little prince has arrived, skrev hun på sin Instagram-profil, sammen med et bilde av den lille gutten i foreldrenes armer.

PLUKKER OPP BALLEN: USAs Alison Lee plukket opp ballen på et ulovlig tidspunkt, da hun trodde Europa-laget hadde gitt bort putten. Det hadde de ikke gjort, og USA fikk et straffeslag. Pettersen og Hull vant med to slag. Video: Eurosport Vis mer

Da «Tutta» gjestet «Senkveld med Helene og Stian» i fjor høst kunne hun ikke annet enn å rose det nye familiemedlemmet opp i skyene.

- Han har vært veldig snill. Jeg tør nesten ikke å si det høyt, for enten så forblir han snill, eller så kommer det noen krevende netter framover. Han har vært fantastisk skjønn og snill. Lungene har litt kapasitet, men ikke så mye ennå, sa hun den gang.

TRICKSKUDD: Trickskudd i golf er en populær greie på internett, og den siste tida har denne mannen stjålet oppmerksomheten. Reporter Kristoffer Løkås Vis mer

Like interesser

I et større intervju med Dagbladet Magasinet fra 2014 fortalte Pettersen at hun og Ringvold hadde vært venner i flere år før de ble kjærester.

- Han vet heldigvis godt hva han gikk til, vi kjente hverandre lenge før vi ble kjærester. Christian respekterer det jeg gjør, er utrolig forståelsesfull og behjelpelig i så mange situasjoner, sa hun den gang, og la til:

- Han er heldigvis minst like sportsgal, og har flere lopper i blodet enn meg. At Christian driver sin egen business er også bra, jeg kunne ikke hatt en som bare dilter etter meg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media