Katarina Flatland Dobloug og Harald Meling Dobloug:

Tapte i retten

Katarina Flatland Dobloug og ektemannen Harald Meling Dobloug krevde millioner i erstatning.

I RETTEN: Katarina Flatland Dobloug og Harald Meling Doblougs boligkjøp havnet i retten. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
I RETTEN: Katarina Flatland Dobloug og Harald Meling Doblougs boligkjøp havnet i retten. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2020 kunne programleder Katarina Flatland Dobloug og ektemannen Harald Meling Dobloug juble over å ha kjøpt seg villa ved Holmendammen i Oslo til 14,5 millioner kroner.

Boligdrømmen fikk imidlertid en brå vending da paret oppdaget omfattende fukt og dreneringssvikt under oppussingen. De gikk derfor til sak mot selgerne av villaen, og krevde 2,1 millioner i erstatning.

I dommen, som kom fredag, blir det nå kjent at ekteparet tapte i retten. Ekteparet må betale saksomkostninger på 348 518 kroner.

I dommen framgår det at retten har konkludert med at eiendommen ikke er i vesentlig dårligere stand enn kjøper, altså ekteparet Flatland Dobloug, hadde grunn til å forvente:

«Retten er kommet til at det ikke foreligger en mangel i avhendingslovens forstand, ved salget av eiendommen. Kravet om prisavslag og erstatning fører derfor ikke frem. Retten er også kommet til at saksøkte skal tilkjennes sakskostnader», heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Det framgår også i dommen at det ikke foreligger brudd på selgernes opplysningsplikt, og at det ikke er gitt uriktige opplysninger om eiendommen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer