Alexx Alexxander om søksmålet mot illusjonisten David Copperfield:

Tar Copperfield i forsvar: - Det er frivillig å være med opp på scenen

- Jeg synes hele situasjonen rundt Copperfield er veldig trist.

SYND: Den norske illusjonisten Alexx Alexxander mener det er synd at David Copperfield blir saksøkt av en publikummer som ble med på et triks frivillig. Foto: Nina Djærff
SYND: Den norske illusjonisten Alexx Alexxander mener det er synd at David Copperfield blir saksøkt av en publikummer som ble med på et triks frivillig. Foto: Nina Djærff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld, norsk tid, startet rettssaken der 58 år gamle Gavin Cox har saksøkt illusjonisten David Copperfield (61) for et trylletriks.

Cox hevder at han fikk en alvorlig hjerneskade som følge av trikset.

Nå går vår største illusjonist her til lands, Alexx Alexxander (33), Copperfield i forsvar. Selv har han tatt fyr på scenen, holdt på å drukne i sin egen vanntank og hatt nestenulykker i 30 meters høyde uten sikring.

Alexx Alexxander synes det er trist at Copperfield saksøkes for noe Cox ble med på frivillig.

- Jeg synes hele situasjonen rundt Copperfield er veldig trist. Det er frivillig å være med opp på scenen, og når du sier ja til det så vet du også at du ikke har kontroll over alt som kommer til å skje, forteller han til Dagbladet.

Ifølge nettstedet WCPO må Copperfield avsløre et av sine kjente triks for å kunne forvare seg i retten.

Gjennom sin 36 år lange karriere har Copperfield aldri før avslørt framgangsmåten bak illusjonene sine.

Alexx Alexxander er også tydelig på at en illusjonists triks ikke skal avsløres.

- Det skal jo ikke skje. Hele poenget er at folk ikke skal vite, og undre over hva som egentlig skjer. At illusjonen forklares ødelegger hele spenningen og undringen rundt trikset og det menneskene lar seg fascinere seg av.

VANNTANK-TRIKS: Alexx Alexander sier at han selv har fått triks avslørt, men at mye av showet uansett går på underholdningsverdien. Foto: Robert Holan
VANNTANK-TRIKS: Alexx Alexander sier at han selv har fått triks avslørt, men at mye av showet uansett går på underholdningsverdien. Foto: Robert Holan Vis mer

Likevel tror han ikke at avsløringen vil ødelegge Copperfields karriere.

- Copperfield har mange triks i ermet, så dette er ingen krise. En illusjon er ikke bare en illusjon, det handler også om underholdningen rundt. Musikken, stemningen, lys og alt annet som gjør at publikum engasjerer seg - og det er Copperfield ekspert på.

33-åringen er også tydelig på at det å involvere publikum i triksene er mye av underholdningen, og at dette er en enkel måte å engasjere salen på.

- Det er alltid en risiko og involvere andre mennesker i et triks og det byr alltid på utfordringer – derfor er det alltid lagt opp til at det ikke skal være farlig.

«Det trettende trikset»

Hendelsen som Cox har saksøkt Copperfield for strekker seg tilbake til 2013, da Copperfield holdt et show i Las Vegas foran full sal på MGM Hotel & Casino.

Blant de mange som var til stede, var Gavin Cox en av 13 publikummere som ble tatt opp på scenen av den berømte illusjonisten den kvelden.

Saken fortsetter under bildene.

I RETTEN: Det er Gavin Cox som har gått til sak mot David Copperfield. Foto: Michael Quine / AP
I RETTEN: Det er Gavin Cox som har gått til sak mot David Copperfield. Foto: Michael Quine / AP Vis mer
TILTALT: David Copperfield kan bli nødt til å avsløre sitt triks nå som han skal fortelle sin side av saken i retten. Foto: Michael Quaine / AP
TILTALT: David Copperfield kan bli nødt til å avsløre sitt triks nå som han skal fortelle sin side av saken i retten. Foto: Michael Quaine / AP Vis mer

Trylletrikset, som ble kalt «det trettende trikset», gikk ikke helt som planlagt. Trikset går ut på at 13 tilfeldig valgte mennesker forsvinner fra en boks de blir plassert i på mystisk vis.

Ifølge Las Vegas News skal 58 år gamle Cox ha falt og slått hodet kraftig. Fallet resulterte i en alvorlig hjerneskade, og ei forstuet skulder.

Den norske illusjonisten synes det er synd at Copperfield blir saksøkt for en ulykke som kunne skjedd hvor og når som helst.

- Det at han fyren ramlet er ting som alltid kan skje. Du kan ramle i en trapp under et triks, og du kan ramle på T-banen på vei til jobb. Det blir feil å klandre Copperfield for det, mener han.

VERDENSKJENT: David Copperfield er kjent verden over for sine illusjonstriks. Foto: NTB Scanpix
VERDENSKJENT: David Copperfield er kjent verden over for sine illusjonstriks. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Både David Copperfield og Alexx Alexxander har mottatt The Merlin Award, magiens egen «Oscar». Dette er den høyeste utmerkelsen man kan få innen magi på verdensbasis.

Mange norske fans

Copperfield har flere ganger holdt show i Norge. Hans aller første besøk var i 1997 i Oslo Spektrum. Flere nordmenn hadde allerede et godt forhold til ham. Copperfield underholdt nemlig mange norske seere på NRK flere lørdager i beste sendetid på 90-tallet.

Det var stor spenning om hvorvidt Copperfield kom til å ta med seg sin forlovede til sitt første norgesbesøk. Det viste seg at det gjorde han ikke.

På den tida var han nemlig forlovet med supermodellen Claudia Schiffer (47).

Dumpet av modellkjæreste

To år seinere startet ryktene å svirre rundt det mye omtalte paret, og flere hevdet at Schiffer hadde dumpet Copperfield til fordel for en annen.

POPULÆRT PAR: David Copperfield og supermodell Claudia Schiffer var et populært par på 90-tallet. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT PAR: David Copperfield og supermodell Claudia Schiffer var et populært par på 90-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I september i 1999 bekreftet Schiffer det mange hadde trodd da hun ble observert med milliardærarvingen Tim Jefferies på en båtferie i Middelhavet - bare uker etter at hun hadde gjort det slutt med Copperfield.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer