Kronprinsesse Mette-Marit:

- Tar det på alvor

Fredag fyller kronprinsessen 49 år.

BURSDAGSPRINSESSE: Kronprinsesse Mette-Marit har bursdag. Her fra Dvergsøya sommeren 2020. Foto: NTB / Lise Åserud
BURSDAGSPRINSESSE: Kronprinsesse Mette-Marit har bursdag. Her fra Dvergsøya sommeren 2020. Foto: NTB / Lise Åserud Vis mer
Publisert

For nesten nøyaktig en måned siden fylte kronprins Haakon 49 år, og i dag følger kona etter. Fredag blir nemlig kronprinsesse Mette-Marit 49 år.

I den anledning har kongehusets offisielle Instagram-konto delt et bilde av jubilanten, i tillegg til en gratulasjon.

«Hipp hurra! Gratulerer til kronprinsesse Mette-Marit som fyller 49 år i dag!», skriver de under et bilde av henne hvor hun står lent inn til et tre i en oransje, sommerlig kjole.

Under innlegget har det strømmet inn med gratulasjoner i kommentarfeltet, og i skrivende stund er det mer enn 450 som har lagt igjen en kommentar. Innlegget har også høstet godt over 12 000 likerklikk.

Selv om det trolig blir stor og flott 50-årsmarkering neste år, vil det nok bli en liten feiring i år også. Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller om en fast bursdagstradisjon i kronprinsfamilien:

TÅRER: Kronprinsesse Mette-Marit klart ikke å holde tårene tilbake under nedleggelse av blomster ved åstedet for masseskytingen i Oslo sentrum. Video: Dagbladet TV/NRK Vis mer

- Kronprinsessen ble nok tradisjonen tro vekket på senga med kake og gaver. Hun har selv fortalt at kronprinsen alltid baker kake til bursdagen hennes, og da går det i Toro, røper hun.

Og gavene preges av den friluftsglade livsstilen deres.

- Hun har tidligere fortalt at gavene ofte er av den sporty sorten, som telt, sovepose og sykkel.

Vagle forteller at bursdagen feires privat, men legger til at hun er ganske sikker på at kronprinsessen har invitert både familie og venner til bursdagsfeiring enten i dag eller seinere i løpet av helga.

LAGMØTE: Under lagmøtet før vennskapskampen på Skaugum kommer Jan Åge Fjørtoft med en vittig kommentar. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Video: Henrik Ljosland. Vis mer

- Familien tar alltid bursdag på alvor, og sørger for å hylle hverandre når de fyller år, understreker kongehuseksperten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer