Tar et oppgjør med den «perfekte barselkroppen»: - Urettferdig

Blake Lively tordner mot media.

GRAVID: Når skuespiller Blake Lively (28) blir mor for andre gang seinere i år, håper 28-åringen at hun slipper å lese for mange overskrifter om hvordan hun ser ut etter fødselen. Her avbildet i juli. Foto: Joe Russo / Imagespace / NTB Scanpix
GRAVID: Når skuespiller Blake Lively (28) blir mor for andre gang seinere i år, håper 28-åringen at hun slipper å lese for mange overskrifter om hvordan hun ser ut etter fødselen. Her avbildet i juli. Foto: Joe Russo / Imagespace / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Når Hollywood-skuespiller Blake Lively (28) ønsker sitt andre barn velkommen seinere i år, er det én ting 28-åringen skulle ønske at hun slapp å grue seg til:

Å lese overskriftene om hvordan hennes egen etter-fødselen-kropp, eller barselkropp, ser ut.

I et intervju med Sunrise Australia kritiserer Lively, som er gift med Hollywood-kollega Ryan Reynolds (39), det hun mener er tabloidpressens bilde av hvordan en kvinnekropp skal se ut etter en fødsel.

- Urettferdig

- Alt skal være så perfekt, og det er veldig urettferdig. Du skal ikke trenge å se ut som en Victoria's Secret-modell like etter fødselen, sier Lively til den australske tv-kanalen.

28-åringen har et indelig ønske om å endre fokus til å handle om selve fødselen - framfor barselkroppen.

- Du har akkurat gitt liv til et nytt menneske, og det bør feires. Alle etter-fødselen-kropper er vakre og fantastiske, sier hun.

Lively er ikke den eneste kjendiskvinnen som tar et oppgjør med kroppsfokuset i amerikanske medier for tida.

«Friends»-stjerna Jennifer Aniston (47) ga i juli klart uttrykk for hva hun mente om sladrepressens behandling av henne og andre kvinner i bransjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer