Durek Verrett:

Tar et oppgjør med nordmenn

- Bare snakk med meg, oppfordrer Durek Verrett.

Durek Verrett tok et oppgjør med nordmenn under en Instagram Live-sending torsdag 23. mars. Reporter: Edward Stenlund. Video: Durek Verrett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helga ble det kjent at Durek Verrett (48), prinsesse Märtha Louises (51) forlovede, har blitt med i et boyband, og at han har gitt ut en norsk afterski-låt.

Kort tid seinere delte han en video på Instagram, hvor han spilte låten. Der ble det også vist fram fiktive meldinger fra kong Harald.

Durek Verrett sparer ikke på kruttet i ny afterski-låt. Vis mer

I fjor høst ble det besluttet at prinsesse Märtha Louise skulle slutte å representere kongehuset. I den forbindelse ble det også besluttet at paret får nye regler å forholde seg til, og får nå ikke lov til å bruke prinsessetittelen eller omtale av kongehusets medlemmer i egne sosiale medier eller i annen kommersiell aktivitet.

Den avtalen brøt han idet han publiserte innlegget, noe han seinere beklaget. Nå uttaler Verrett seg om kritikken han får fra det norske folk, i en livesending på Instagram.

- Bedrager og svindler

I livesendingen, som er en live-healing, har han med seg en følger som han skal hjelpe. Der kommer det fram at følgeren tidligere har vært en skeptiker, men at hun nå tror på Verretts evner. Det kom fram etter at 48-åringen ba følgeren bekrefte at hun ikke får betalt for healingen.

I den forbindelse kom Verrett med en liten kraftsalve mot den norske befolkningen. Flere har i stor grad vært skeptiske til Verretts sjamanisme.

Leah Behn prater med sin stefar Durek Verrett om oppmerksomheten fra pressen. Video: «Powerwomen Norge». Vis mer

- Nordmenn sier alltid at jeg er en bedrager, svindler og uekte. Du sa aldri at du håper at jeg dør, eller andre grusomme ting som folk sier til meg, men du var skeptisk og likevel villig til å snakke med meg. Det fikk meg til å føle meg bra, sier han til følgeren, og fortsetter:

- Mange nordmenn sier grusomme ting, men de stiller meg ikke spørsmål, som for eksempel hva som skjedde med innlegget (om kong Harald journ.anm.). Jeg publiserte noe, fordi jeg glemte avtalen jeg hadde i Norge, men jeg slettet det med en gang, framholder han.

Pass-problem

Videre forteller Verrett at flere kritikere i Norge hevder at han «bare vil tjene penger», men forteller at det ikke stemmer.

- Du tok deg tida til å snakke med meg, bli kjent med meg og ha samtaler. Det er alt jeg ber om. Hvis de ikke forstår; ikke si: «Jeg skulle ønske du var død», eller andre grusomme ting. Bare snakk med meg.

48-åringen kunne også fortelle i livesendingen at han for tida sliter med å komme seg til Norge, av én helt spesiell grunn. Det kom fram da han svarte på spørsmål om når han kommer til landet neste gang.

- Det er et godt spørsmål. Jeg jobber med å få tilbake passet mitt, for jeg har mistet det. Så det er problemet, men jeg er i gang, sier han, uten å utdype hva som har skjedd.

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer

Prinsessens forlovede beklaget innlegget om kongen bare kort tid etter at det ble publisert. Det gjorde han til VG.

- Noen ganger gjør man ting uten å tenke seg om, og så innser du at du har rotet til ting. Det var det som skjedde. Og jeg postet det uten å tenke, «vent, dette strider mot avtalen min og folk kan tro at jeg bruker dette til å promotere sangen» og «vent, dette er med kongen og er ikke tillatt», skrev Verrett i en SMS til avisa.

- Jeg er virkelig lei meg for hvordan det kan ha framstått overfor folk. Jeg er rotete. Beklager. Jeg kjenner avtalen. Jeg glemte meg bare, la han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer