Det britiske kongehuset:

- Tar grep etter intervjuet

Det britiske hoffet skal ha tatt anklagene om rasisme i egne rekker på det største alvor.

TAR GREP: Det har blitt sagt og ment mye om den britiske kongefamilien den siste tida. Foto: David Fisher/REX/Shutterstock/NTB
TAR GREP: Det har blitt sagt og ment mye om den britiske kongefamilien den siste tida. Foto: David Fisher/REX/Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har gått to uker siden det mye omtalte Oprah-intervjuet med hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) ble sendt på tv verden over. I samtalen gikk hertugparet til angrep på det britiske kongehuset, med blant annet det de mener er rasistiske holdninger i de kongelige rekker.

Meghan og Harry hevdet at medlemmer i kongefamilien skal ha vist bekymring rundt sønnen Archies (1) hudfarge før han ble født. I ettertid har dronning Elizabeth (94) sagt i en uttalelse at de tar beskyldningene med stort alvor, og at anklagene blir tatt opp internt.

Samtidig har prins William avvist at familien er rasistisk.

Nå skriver Sky News at kongefamilien vurderer å ansette en person som skal jobbe med spørsmål knyttet til mangfold. Nettstedet har snakket med en kilde tett på kongehuset som sier at de påståtte problemene blir tatt veldig seriøst i hele kongefamilien.

Kilden hevder at kongehuset har retningslinjene, prosedyrene og programmene på plass, men at de ikke har sett den fremdriften de ønsker når det kommer til representasjon - og at mer må gjøres og forbedres.

Dette skal også ha blitt snakket om allerede før det mye omtalte intervjuet, og at påstandene som kom fra hertugparet av Sussex også skal være en del av arbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer