Priyanka Chopra:

Tar hertuginne Meghan i forsvar

Priyanka Chopra mener hertuginne Meghan er et offer for rasisme.

TAR MEGHAN I FORSVAR: Priyanka Chopra synes det er synd å se hvordan venninnen, hertuginne Meghan, blir omtalt. Her avbildet med ektemannen Nick Jonas under filmfestivalen i Cannes nylig. Foto: NTB Scanpix
TAR MEGHAN I FORSVAR: Priyanka Chopra synes det er synd å se hvordan venninnen, hertuginne Meghan, blir omtalt. Her avbildet med ektemannen Nick Jonas under filmfestivalen i Cannes nylig. Foto: NTB ScanpixVis mer

For noen år tilbake møtte de to skuespillerne Priyanka Chopra (36) og Meghan Markle (37) hverandre under en middag i Hollywood, og de oppdaget raskt at de hadde flere felles interesser.

Møtet førte til lange samtaler om blant annet aktivisme og feminisme, og de to ble gode venner. I dag regnes førstnevnte som en av Hollywoods største navn, mens sistnevnte har lagt karrieren som skuespiller på hylla til fordel for et liv i den britiske kongefamilien - og går i dag under tittelen hertuginne av Sussex.

- Vi fant hverandre gjennom vårt felles syn på verden og som kvinner, sier Priyanka Chopra om venninnen i et større intervju med The Sunday Times.

Mye skriverier

At de to er nære, er det ingen tvil om. Da den tidligere «Suits»-skuespilleren for et drøyt år siden giftet seg med prins Harry (34), var Chopra blant gjestene.

Hun var også til stede under hertuginnens «hemmelige» babyshower i februar - og var raskt ute med å gratulere hertugparet da de ble foreldre i begynnelsen av mai.

SELVSKREVEN GJEST: Priyanka Chopra ankommer prinsebryllupet 19. mai i fjor, sammen med hertuginne Meghans tidligere kollega, Abigail Spencer. Foto: NTB Scanpix
SELVSKREVEN GJEST: Priyanka Chopra ankommer prinsebryllupet 19. mai i fjor, sammen med hertuginne Meghans tidligere kollega, Abigail Spencer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meghans vei inn i den britiske kongefamilien har imidlertid ikke gått helt knirkefritt for seg, til tross for at hun i dag er lykkelig gift og stolt mor til sin nyfødte sønn Archie. Blant annet har hun måttet være vitne til at hennes svært frittalende familie har uttalt seg om henne i media, og hun har også fått kritikk fra flere hold.

Det at Meghan har en flerkulturell bakgrunn er blitt mye diskutert, og rasistiske bemerkninger er blitt kastet mot henne ved flere anledninger de siste åra.

Seinest forrige måned la den britiske radioprofilen Danny Baker (61) ut et bilde på Twitter - som ble omtalt som både rasistisk og sårende.

- Veldig synd

Meghan har også fått et rykte på seg å være vanskelig å jobbe med, etter at flere ansatte i hennes innerste krets har sagt opp jobbene sine. Priyanka Chopra synes det er trist å se hvordan venninnen blir portrettert i mediene, og beskriver henne som «en progressiv, moderne kvinne».

- Jeg har sett det (omtalen av Meghan i pressen, journ.anm.), og det er veldig synd. Men hvis det er noen som kan takle det, så er det henne, sier Chopra.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Skuespilleren er ikke i tvil om at hertuginnens flerkulturelle bakgrunn har noe med den negative omtalen å gjøre.

- Selvfølgelig har det noe å gjøre med rasisme, av åpenbare årsaker. Men det fine med Meghan er at hun er seg selv gjennom alt dette. Mange ble kjent med henne etter at hun ble sammen med prins Harry, men jeg kjente henne før det - og hun var den samme da, sier Chopra.

Videre hyller hun 37-åringen for jobben hun gjør som hertuginne av Sussex.

- Nå som hun har en såpass stor plattform, snakker hun fortsatt om det samme som vi alltid gjorde før. Vi snakket i timevis om hvilke forskjeller påvirkning og dialog kan gjøre i verden. Det vi ser nå er autentisk. Hun har alltid vært en kvinne som vil endre verden.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

Forsvarer Meghan

Priyanka Chopra er langt fra den første som tar Meghan i forsvar. Blant annet har det britiske kongehuset måttet ta grep mot den omfattende hetsen av henne, og i februar var også George Clooney (58) tydelig i sin tale da han fikk spørsmål om det nære vennskapet til hertuginnen.

- De jager Meghan overalt. Hun er blitt forfulgt og krenket, fortalte Clooney til australske Who, gjengitt av People.

Han mente også at man har sett den samme tendensen hos pressen tidligere, og brukte avdøde prinsesse Diana som eksempel for å understreke poenget.

- Hun er blitt forfulgt og jaget på samme måte som Diana ble. Det er historie som gjentar seg selv, sa han.

- Vi har sett hvordan det ender, la han til, og refererte til den tragiske bilulykken prinsesse Diana ble utsatt for i 1997.