Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jennifer Lawrence:

Tar hevn over hackerne med nye nakenscener: - Denne gangen er det mitt valg

Jennifer Lawrence tok tilbake kontrollen med nakenscener etter nakenbilde-lekkasjen.

TRAILER: »Red Sparrow» har Norgespremiere 2. mars 2018. Video: Twentieth Century Fox Norway / Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2014 ble telefonen til skuespilleren Jennifer Lawrence (27) hacket, noe som medførte at personlige nakenbilder av den 27 år gamle skuespilleren ble spredd på internett.

Den kommende måneden pryder «Hunger Games»- stjerna forsiden av det amerikanske magasinet Vanity Fair, og i et intervju med magasinet forklarer hun at hun har brukt sin kommende film «Red Sparrow» som terapi etter hackingskanalen.

I filmen, som har norgespremiere denne uka, stiller Lawrence nemlig i flere nakenscener.

Ble advart

I filmen spiller Lawrence den russiske ballerinaen Dominika Egorova, som blir engasjert av regjeringen for å drive psykologisk og «seksuell krigføring» for å få tak i fiendenes statshemmeligheter.

I et intervju med magasinet forklarer skuespilleren at hun ble advart om at det ville være nakenscener i filmen, men at hun, etter å ha tenkt seg om, følte at dette var en mulighet til å ta tilbake kontrollen.

PÅ PREMIERE: Jennifer Lawrence på premieren for filmen «Red Sparrow» i New York, mandag. Foto: Pa Photos.
PÅ PREMIERE: Jennifer Lawrence på premieren for filmen «Red Sparrow» i New York, mandag. Foto: Pa Photos. Vis mer

Mens hun tidligere har uttalt at hun trodde hun aldri igjen kunne spille i nakenscener, var nakenscenene faktisk blant årsakene til at hun takket ja til rollen i den nye thrilleren. Hennes største frykt skal imidlertid ha vært den mulige kritikken hun ville få for å stille opp i nakenscenene.

- Min største frykt var at folk ville si: «Hvordan kan du klage over hackingen hvis du har tenkt å vise deg naken uansett?»

Men til de potensielle kritikerne har hun forsvaret klart:

- Denne gangen er det mitt valg. Jeg tok tilbake noe som var stjålet fra meg, og det føltes også normalt, forklarte hun til magasinet.

Massiv hackingskandale

​Nakenbilde-lekkasjen i 2014, kjent som «The Fappening», hvor Jennifer Lawrence var blant de berørte, er en av de største hackingskanalene i Hollywood noensinne.

Andre berørte var blant annet Kate Upton (25), Ariana Grande (24) og Kirsten Dunst (35).

I oktober 2016 ble én av de ansvarlige dømt til 18 måneders fengsel for kjendishackingen, noe som var en mild dom ettersom politiet aldri klarte å finne bevis for at mannen hadde lastet opp, eller delt bildene noe sted.

Den siktede mannen inngikk en avtale med politiet, og selv om innholdet i avtalen aldri er blitt kjent, mener flere det må ha dreid seg om straffeutmålingen, ettersom lovene åpnet for en straff på maksimalt fem år.

Lawrence har tidligere vært klar på at dommen uansett var en mager trøst ettersom de pikante bildene vil være tilgjengelig på internett til evig tid.

- Jeg følte at jeg hadde gruppesex med hele planeten, det var liksom ikke en eneste person i verden som ikke kunne finne de bildene. Man kunne liksom være på en grillfest og noen viste bildene fram på telefonen sin, har hun tidligere fortalt om opplevelsen til Hollywood Reporter.

HER ER JENNIFERS SVAR TIL NETTROLLENE: - Jeg orker ikke å bli stilt flere spørsmål om min personlige hygiene, sier skuespiller og superstjerne Jennifer Lawrence i dette humoristiske klippet hun selv la ut på Facebook. Video: Privat Vis mer Vis mer Vis mer

Delte eget nakenbilde på Twitter

At kjente personer kan få sine nakenbilder spredd på nettet, er dessverre ikke uvanlig, heller ikke i Norge.

I tillegg til hacking av sine private mobiltelefoner, sliter de største stjernene i tillegg med det eldre og velkjente fenomenet med innpåslitne fotografer, som forsøker å skaffe seg et blinkskudd til høystbydende.

Artisten Sia Furler (42), vet i likhet med Lawrence råd for hvordan hun skal ta tilbake kontrollen over egne nakenbilder, selv om Sias metoder er noe annerledes.

Da hun oppdaget et lettkledd bilde av seg selv på nettet, delte artisten like greit fotografens nakenbilde av henne på sin egen Twitter-konto, med fotografens grammatisk ukorrekte tilbud om å motta flere bilder av bedre kvalitet ved kjøp, godt synlig.

I twittermeldingen skrev hun følgende:

- Noen forsøker tydeligvis å selge et nakenbilde av meg til fansen. Spar pengene, her er det gratis. Hver dag er julaften! (Sia var kort tid etter aktuell med julealbumet som har tittelen «Everyday is Christmas», journ.anm.)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!