Prinsesse Märtha Louise:

- Tar jula tilbake

Prinsessen er åpenhjertig i nytt innlegg.

ÆRLIG: Prinsesse Märtha Louise deler et ærlig innlegg på Instagram. Her i anledning prinsessens 50-årsdag 22. september. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ÆRLIG: Prinsesse Märtha Louise deler et ærlig innlegg på Instagram. Her i anledning prinsessens 50-årsdag 22. september. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå nærmer jula seg med stormskritt, men det som for mange er en fin høytid sammen med familie, er for andre ei tung tid der sorg og ensomhet legger en demper på feiringen.

De siste åra har det blitt mer og mer fokus på at jula ikke er lik for alle. Det kan være folk som har mistet noen de er glade i, noen som sliter med økonomien eller noen som kjenner på ensomhet.

Også for vår egen kongefamilie ble jula plutselig forbundet med noe helt annet, da de i 2019 opplevde et stort tap.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

- Tar jula tilbake

Første juledag i år er det to år siden Ari Behn tok sitt eget liv. Igjen sitter ekskona prinsesse Märtha Louise (50) og deres tre felles barn, Maud Angelica (18), Leah Isadora (16) og Emma Tallulah (13).

Flere ganger har de vært åpne om sorgen og savnet etter sin avdøde far og eksmann, og de har heller ikke lagt skjul på at jula kan være tung.

I et innlegg på Instagram åpner prinsessen seg om nettopp det:

«Noen ganger er det tungt før jul. Dagene er mørke og vi fylles med savn og sorg», begynner hun innlegget.

«Likevel har jeg funnet ut at vi tar jula tilbake. At vi sammen klare å sette pris på denne tida, i hvert fall nå og da. At vi skal glede oss til jul innimellom, selv om vi kjenner på tomhet og savn. Så derfor: Julekalender!!» fortsetter hun.

Til teksten har hun lagt ved et bilde av en julekalender i blått, dekorert med både nisser og juletre. Nederst er det festet 24 ringer - en for hver dag i advent, og fra ringene henger det små innpakkede gaver.

«Det tar noen timer å lage, men det er verdt de fine øyeblikkene hver dag barna åpner en pakke og julefølelsen kan snike seg inn en liten stund».

Dagbladet har vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, som opplyser om at prinsessen ikke har noen kommentar utover det som framkommer i innlegget.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer

Går i arv

I innlegget forklarer Märtha videre at denne julekalenderen var det hennes mor og mormor som sydde til henne da hun ble født, og at den har vært i bruk så å si hvert år siden da - altså nærmere 50 år.

Nå har kalenderen imidlertid gått i arv til Märthas eldste datter, Maud, og vil dermed kanskje også bli tatt i bruk av framtidige generasjoner.

Avslutningsvis kommer prinsessen med en oppfordring til sine drøye 180 000 følgere:

«Det er fint å gjøre noe for andre før jul. Om det er dine nærmeste eller andre du gir noe litt ekstra før jul».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer