Karl Lagerfeld

Tar mysterium med seg i graven

Ble han egentlig 85 år gammel?

FORVIRRING: Karl Lagerfeld døde på tirsdag, og ble muligens 85 år gammel. Det er nemlig hevdet at han er født i flere forskjellige år på 1930-tallet, og han har selv vært sprikende i sin forklaring. Foto: NTB scanpix
FORVIRRING: Karl Lagerfeld døde på tirsdag, og ble muligens 85 år gammel. Det er nemlig hevdet at han er født i flere forskjellige år på 1930-tallet, og han har selv vært sprikende i sin forklaring. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom nyheten om at motebransjens yppersteprest Karl Lagerfeld hadde avgått ved døden på et sykehus i Paris. Han ble innlagt mandag, og døde tidlig på tirsdag, bekrefter Chanel - motehuset han ledet med jernhånd i over 30 år.

Det er altså bekreftet at Lagerfeld nå er død, men det har oppstått full forvirring om hvor gammel han faktisk ble. Mens enkelte kilder skriver at designeren ble 85 år gammel, og ergo da er født i 1933, hevder andre kilder at han er født i alt fra 1935 til 1938.

Å finne ut av hvor gammel et av verdens mest omtalte og kjente mennesker faktisk ble burde være en enkel sak, men opp gjennom åra har designeren selv vært sprikende i sine svar om alderen. Ble han 85, 83 eller 80 år gammel?

Full forvirring

AP skriver følgende om mysteriet tirsdag:

«Han var rundt 85 år gammel. Så gåteomspunnet var han, at selv alderen hans fortsatt er et mysterium etter flere tiår - med rapporter om at han er født i alt fra 1933 til 1938».

Lagerfelds assistent sier til nyhetsbyrået at de fortsatt ikke aner sannheten, fordi designeren selv likte å være litt mystisk. «Det var en del av den han var».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer