Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Chris Pratt:

Tar til motmæle: - Noen av dere sa jeg så ut som et skjelett

Han har gått opp og ned i vekt for filmens skyld. Nå svarer han kritikerne. 

MUSKELBUNT: Chris Pratt i en annen kroppsfasong enn da han prøvespilte for «Moneyball». Her er han i filmen «Guardians of the Galaxy». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Chris Pratt (37) har for alvor gjort seg kjent med roller i «Jurassic World» og «Guardians of the Galaxy». Amerikaneren er i disse dager fullt opptatt med innspilling av oppfølgeren til førstnevnte film, som i kjent stil skal ta for seg dinosaurer.

Han har også brukt de siste månedene på å reise verden rundt sammen med Jennifer Lawrence (26), som spiller med han i filmen «Passengers».

Han er en allsidig skuespiller, og har i likhet med mange andre Hollywood-stjerner gått opp og ned i vekt for å passe til diverse roller. Nå mener enkelte at han har blitt for tynn.

Oppgjør

I en serie av videoer på Instagram, har 37-åringen fortalt om hva han spiser på settet. Serien, som han kaller «What's my snack», var egentlig ment som humor til hans ti millioner følgere.

Med ironisk toneleie og rask klipping har det generert tusenvis av likerklikk og kommentarer, men enkelte av dem går direkte på vekta hans.

Som en sjelden stemme i kampen mot mannlig kroppspress, svarer han nå «haterne».

Pratts svar, som også ble lagt på Instagram, er et bilde av en dinosaurhodeskalle. Det er teksten under skuespillerens bilde som får oppmerksomhet.

«Mange sier at jeg ser for tynn ut i den siste episoden av #Whatsmysnack. Noen av dere sa at jeg så ut som et skjelett. Vel, bare fordi jeg er mann betyr det ikke at jeg ikke blir påvirket av kommentarene deres», skriver han og fortsetter:

«Kroppshets gjør vondt. For å bevise min selvsikkerhet poster jeg en selfie av meg selv, der jeg er på det jeg anser som en sunn vekt», skriver han.

Det er her dinosaurhodeskallen kommer inn i bildet. Pratt drar nemlig en liten spøk inn i oppgjøret sitt. «226 kilo. Null prosent kroppsfett», skriver han og understreker at han tuller.

Slitt med vekt

Det er ikke første gang Pratt får kommentarer på vekta si. I et intervju med Vanity Fair tidligere i år fortalte han at det å bli sett på som et sex-symbol er en uvant opplevelse for ham.

Han sa at han nesten gikk glipp av sin gjennombruddsrolle i filmen «Moneyball» i 2011 på grunn av vekta si. Da han skulle på audition for rollen ble han stoppet i døra.

- Det er første gang noen har sagt at de ikke vil la meg prøvespille fordi jeg er for tjukk, sa skuespilleren og fortsatte:

- Da bestemte jeg meg for å gå ned i vekt sånn som i wrestling. Jeg hadde ikke råd til en trener, så det var bare løping, rase ned i vekt og nedtrapping av alkohol som ble gjort.

Da tv-serien «Parks And Recreation», hvor Pratt spilte Andy Dwyer, gikk av stabelen i 2009 veide stjerna over 30 kilo mer enn han gjør i «Guardians of the Galaxy».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!