BLE FOR MYE: Under et eksperiment på et talkshow, brast realitystjerna Vicky Pattison i gråt. Hun skylder på nettmobberne. Foto:  S Meddle/ITV/REX/Shutterstock, NTB scanpix
BLE FOR MYE: Under et eksperiment på et talkshow, brast realitystjerna Vicky Pattison i gråt. Hun skylder på nettmobberne. Foto:  S Meddle/ITV/REX/Shutterstock, NTB scanpixVis mer

Tårene rant: - Jeg taper kampen

MTV-stjerna brast i gråt under tv-programmet. 

(Dagbladet): Britiske Vicky Pattison (28) er en av Englands fremste realitystjerner. Det kan hun takke deltakelsen sin i programmer som «Geordie Shore» og «Ex on the Beach» på MTV for.

Å være kjent er ikke alltid fryd og gammen, noe 28-åringen beviste på onsdag.

Under innspillingen av panelprogrammet «Loose Women» på ITV, var det vanskelig for realitykjendisen å snakke om noe av det som plager henne aller mest.

De vonde kommentarene på nettet har senket Pattisons selvtillit, og hun brast i tårer da hun fikk en utfordring av medprogramlederne.

- Gå nå

Det var Daily Mail som først omtalte saken. Under et eksperiment om hva man tenker rundt sitt eget selvbilde, ble det for mye for 28-åringen.

En allerede innspilt melding ble spilt av i studio, der MTV-stjerna forteller at hun ikke passer inn.

- Alle ser på deg og lurer på hvem du er og hva du gjør her. Gjør det enklere for deg selv - gå nå, lød meldingen.

Dette kan sies å være en slags manifestasjon av realitykjendisens egne tanker om seg selv. Da klippet var ferdigspilt, begynte de andre damene i studio å trøste 28-åringen, som allerede satt i full gråt.

- Jeg prøver så hardt å ta på meg maska som viser at jeg er sterk og at ting folk sier ikke påvirker meg. Jeg føler at jeg taper kampen mot negativitet på sosiale medier. Folk bryter deg ned bit for bit, og det er ikke noe hyggelig, sier hun i programmet.

Det var spesielt etter en hendelse hvor paparazzi tok bikinibilder av 28-åringen, at de negative kommentarene strømmet på. Nå forteller hun at hun vil vise at det er greit «å være normal».

Mobbing i sosiale medier

Pattison er langt fra den første offentlige personen som har måtte tåle harselerende kommentarer i sosiale medier.

Denne uka slo den danske politikeren Zenia Stampe tilbake mot nettrollene, etter å ha fått flere kommentarer på ett av antrekkene sine.

- Kyss min flekkete og misfargede rumpe, skrev hun til sitt forsvar.

Blogger Sophie Elise Isachsen har også måtte tåle hets på nettet. Hun har tidligere fortalt til Dagbladet at det er drapstruslene og kommentarer rettet mot vennene hennes som påvirker henne mest.

Andre norske kjendiser som har slitt med netthets er Erlend Elias, Suzanne Aabel og Marie Simonsen. I 2014 skrev Dagbladet om hvordan de takler netthetsen.

SELV-AKSEPT: Verden over sliter mange med dårlig selvtillit, og det å akseptere den man er. Vis mer
STOR FORSKJELL: Slik svarer både barn og voksne på hva de ville ha forandret på kroppen sin. Kontrasten er absolutt en tankevekker. Video: Jubilee Project Vis mer