Influenser:

Tårevåt beskjed: - Veldig farlig

Den alvorlig kreftsyke influenseren Elena Huelva (20) takker følgerne sine i sosiale medier.

KREFT: Spanske Elena Huelva lider av en sjelden type kreft. Søndag delte hun en hjerteskjærende oppdatering på Instagram. Foto: Skjermdump / Instagram
KREFT: Spanske Elena Huelva lider av en sjelden type kreft. Søndag delte hun en hjerteskjærende oppdatering på Instagram. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer
Publisert

Helt siden tenåra har den spanske influenseren Elena Huelva (20) vært åpen om den brutale kreftsykdommen i sosiale medier.

Med åra har hun fått over 650 000 følgere på Instagram og blitt et kjent fjes i hjemlandet, etter at hun som 16-åring i 2016 ble diagnostisert med den sjeldne kreftformen Ewings sarkom.

Dette er en kreftsvulst som vanligvis oppstår i skjelettet, ifølge Store medisinske leksikon. De fleste som får diagnosen, er i alderen fem til 25 år.

Huelvas følgere har fått ta del i opp- og nedturer siden hun fikk den brutale beskjeden for seks år siden.

På søndag kom 20-åringen med en hjerteskjærende videooppdatering på Instagram. Innlegget har skapt overskrifter i Spania, blant annet i den katalanske avisa La Vanguardia.

Tilstanden forverret

20-åringen er for tida innlagt på sykehus og filmer seg selv i sykehussenga. Hun prøver å holde tårene tilbake da hun forteller at tilstanden har forverret seg:

«De har funnet mer sykdom i luftrøret mitt, noe som er veldig farlig, som dere vet. Det er jo det vi bruker for å puste. Jeg trenger ikke å si så veldig mye mer», innleder Huelva, før hun sier at hun aldri trodde det skulle bli nødvendig å spille inn en slik video.

GALLA: Elena Huelva på rød løper i Madrid i oktober i år. Foto: Shutterstock / NTB
GALLA: Elena Huelva på rød løper i Madrid i oktober i år. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

«Uansett hva som skjer, vet jeg at jeg livet mitt ikke har vært forgjeves. Jeg har kjempet og fått til det jeg ønsket», sier 20-åringen, med henvisning til målet om å synliggjøre alvorlig kreftsykdom i sosiale medier.

Hun fortsetter:

«Når alt kommer til alt, handler livet om å leve og lage minner sammen med mennesker. Det tar jeg med meg. Jeg vil gjerne takke hver og en av dere for all kjærligheten dere bestandig har gitt meg».

Shabana Rehman gjester «Lindmo», der hun kan fortelle om oppløftende nyheter om kreftsykdommen. Video: NRK Vis mer

Overveldende respons

Innlegget har fått nærmere 700 000 likerklikk og blitt bredt omtalt i spanske medier.

I kommentarfeltet har det strømmet inn med støttende meldinger, blant annet fra den spanske sportsjournalisten Sara Carbonero (38) og popstjerna Manuel Carrasco (41).

Huelva har blitt hyllet i Spania for å gi kreftsykdom et ansikt i sosiale medier.

I et innlegg på Twitter mandag, avslørte influenseren at hun nå skal få strålebehandling i håp om å dempe betennelsen i luftrøret.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer