Prins Philip er død:

Tårevåt om dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth og prins Philips svigerdatter uttaler seg etter sistnevntes bortgang.

TÅREVÅT: Grevinne Sophie og prins Edward besøkte Windsor Castle lørdag. Førstnevnte uttalte seg om dronninga etter prins Philips død. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
TÅREVÅT: Grevinne Sophie og prins Edward besøkte Windsor Castle lørdag. Førstnevnte uttalte seg om dronninga etter prins Philips død. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er stor sorg i den britiske kongefamilien etter at den triste nyheten om at prins Philip er død, kom fredag formiddag. Den britiske prinsen, som er dronning Elizabeths (94) ektemann, ble 99 år gammel.

Hele familien, og ikke minst dronninga, er naturligvis preget av dødsfallet. Det bekrefter grevinne Sophie (56), som er gift med prins Edward (57), sønn av Elizabeth og Philip, overfor britisk presse.

MØTTE PRESSEN: Sophie og Edward møtte britisk presse lørdag formiddag. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
MØTTE PRESSEN: Sophie og Edward møtte britisk presse lørdag formiddag. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Vis mer

Grevinnen var tårevåt da hun uttalte seg om dronninga til Sky News' hoffreporter lørdag etter å ha besøkt Windsor Castle.

- Dronninga har vært fantastisk, sier hun om svigermora.

PRINCE PHILIP: Prince Philip, hertug av Edinburgh og ektemannen til Storbritannias dronning Elizabeth den andre, er død. Vis mer

- Helsen skrantet

Se og Hørs kongehusekspert sa fredag at prins Philip har vært en viktig støtte for dronninga gjennom store deler av livet hennes.

- Han har stått støtt ved hennes side nesten et helt liv, og tomrommet han etterlater seg vil bli stort. De to har det siste året nærmest levd i tosomhet på grunn av pandemien, sa Vagle.

Hun la heller ikke skjul på at prinsens bortgang var en sorgens dag for familien og det britiske folk.

- Dette var en trist nyhet. Egentlig skulle prins Philip blitt hyllet på 100-årsdagen sin i juni i år. Men helsen har skrantet lenge, og dødsfallet er sånn sett ikke helt overraskende. Han ble som kjent hjerteoperert tidligere i år, og bildene av ham på vei fra sykehuset da, viste oss at han så preget og sliten ut, sa hun.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

- Tilba hverandre

Ifølge Vagle har ekteparet en lengre kjærlighetshistorie enn de fleste.

- De møttes i helt ung alder, og har holdt sammen i opp- og nedturer et langt liv, sa hun, og fortsatte:

- «Han har vært min styrke og mitt hjem», har dronninga selv sagt. Det har blitt skrevet at de to har vært av den sorten som ikke trenger så mange venner. De hadde jo hverandre. De spiste lunsj sammen hver dag, snakket om alt og tilba hverandre.

Sammen fikk Elizabeth og Philip barna prins Charles, prinsesse Anne, prins Andrew og prins Edward.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer