Prins Philip er død:

Tårevåt om dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth og prins Philips svigerdatter uttaler seg etter sistnevntes bortgang.

TÅREVÅT: Grevinne Sophie og prins Edward besøkte Windsor Castle lørdag. Førstnevnte uttalte seg om dronninga etter prins Philips død. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
TÅREVÅT: Grevinne Sophie og prins Edward besøkte Windsor Castle lørdag. Førstnevnte uttalte seg om dronninga etter prins Philips død. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er stor sorg i den britiske kongefamilien etter at den triste nyheten om at prins Philip er død, kom fredag formiddag. Den britiske prinsen, som er dronning Elizabeths (94) ektemann, ble 99 år gammel.

Hele familien, og ikke minst dronninga, er naturligvis preget av dødsfallet. Det bekrefter grevinne Sophie (56), som er gift med prins Edward (57), sønn av Elizabeth og Philip, overfor britisk presse.

Grevinnen var tårevåt da hun uttalte seg om dronninga til Sky News' hoffreporter lørdag etter å ha besøkt Windsor Castle.

- Dronninga har vært fantastisk, sier hun om svigermora.

- Helsen skrantet

Se og Hørs kongehusekspert sa fredag at prins Philip har vært en viktig støtte for dronninga gjennom store deler av livet hennes.

- Han har stått støtt ved hennes side nesten et helt liv, og tomrommet han etterlater seg vil bli stort. De to har det siste året nærmest levd i tosomhet på grunn av pandemien, sa Vagle.

Hun la heller ikke skjul på at prinsens bortgang var en sorgens dag for familien og det britiske folk.

- Dette var en trist nyhet. Egentlig skulle prins Philip blitt hyllet på 100-årsdagen sin i juni i år. Men helsen har skrantet lenge, og dødsfallet er sånn sett ikke helt overraskende. Han ble som kjent hjerteoperert tidligere i år, og bildene av ham på vei fra sykehuset da, viste oss at han så preget og sliten ut, sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer