Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tårevåt Wenche Myhre forteller om kreftsykdommen og mannens selvmord

- Livet er skjørt.

ÅPENHJERTIG: Det var en åpen og ærlig Wenche Myhre (65) som torsdag kveld gjestet Fredrik Skavlans studio i Stockholm. Foto: Stella Pictures
ÅPENHJERTIG: Det var en åpen og ærlig Wenche Myhre (65) som torsdag kveld gjestet Fredrik Skavlans studio i Stockholm. Foto: Stella Pictures Vis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): - Hvis alt går som det skal blir jeg seks-og-seksti, smiler Wenche Myhre (65).

Hun stråler fra «Skavlan»-stolen, tydelig glad for å være tilbake i rampelyset.

Programleder Fredrik Skavlan spurte Myhre om livet ved 66 ble slik hun trodde.

- Livet blir til mens du lever. Jeg har hatt en fantastisk liv. Dersom jeg kunne skrudd tiden tilbake ville jeg ikke gjort noe annerledes. Men livet er sårt, det er skjørt. Å bli rammet av sykdom er ikke noe man planlegger. Det er viktig å være moden for forandringer, det har jeg vært. Det er fint at jeg har vært i forandring hele livet, sier Myhre under innspillingen av programmet.

Sykdom Myhre ble rammet av brystkreft, noe som forandret hennes syn på livet.

- Jeg fikk behandling i et år. Og det siste året nå har jeg fått være litt i rampelyset igjen, smiler Myhre.

Hun mener hun aldri vil bli 100 prosent friskmeldt.

- Friskmeldt er ikke et ord man bruker om en slik diagnose. Jeg har hatt brystkreft og må leve med det. Det er ikke som en forkjølelse man blir frisk av, sier hun.

Hun roser Radiumhospitalet og sier hun er glad sykdommen ble oppdaget tidlig.

- Jeg beholder det mottoet jeg alltid har hatt: Lev som et villdyr, sier Myhre.

- Det ble et bråstopp i livet. Jeg var ikke forberedt på det. Jeg fikk et nytt utgangspunkt, et nullpunkt, og måtte orientere meg på nytt, fortsetter Myhre.

Hun har satt pris på tiden hun har fått tilbringe med familien.

- Etter diagnosen skrev jeg ned alle tanker. De var bare positive! Jeg slapp å reise, slapp å pakke kofferten. Jeg fikk være hjemme med barnebarn og familie. Jeg tenkte at når det kommer noe negativt, får jeg ta det som det kommer. Selv om jeg har vært syk har det vært et av mine flotteste år. Nettopp fordi jeg hadde familien rundt meg, sier Myhre.

Mannen tok selvmord Skavlan spør deretter om hun var redd.

- Selvfølgelig ble jeg redd da jeg fikk en slik diagnose. Men det er rart med oss mennesker: Vi klarer å se ting fra et nytt sted og ta ting som det kommer. Jeg var ikke redd direkte, men jeg merket hvor sårt livet er, hvor fort det kan forandres, sier hun.

Etter at hun skilte lag med sin første ektemann og far til hennes tre eldste barn i 1978, hadde hun sitt første møte med paparazzier.

STRÅLTE: Det var tydelig at Wenche Myhre var fornøyd med å være tilbake i rampelyset da hun torsdag kveld besøkte Fredrik Skavlans studio. Den folkekjære artisten strålte da hun snakket om framtiden. Da fortiden var tema, var ansiktsuttrykket et litt annet. Foto: Monkberry AS
STRÅLTE: Det var tydelig at Wenche Myhre var fornøyd med å være tilbake i rampelyset da hun torsdag kveld besøkte Fredrik Skavlans studio. Den folkekjære artisten strålte da hun snakket om framtiden. Da fortiden var tema, var ansiktsuttrykket et litt annet. Foto: Monkberry AS Vis mer

- Jeg flyktet til Paris et år, tok med meg barna, for å få fred. Her møtte jeg Michel, som jeg kaller ham. Og paparazziene ble ti ganger verre, forteller Myhre.

Hun forteller om hennes ektemann nummer to, Michael Pfleghars, som til slutt begikk selvmord.

- Han hadde en stor personlighet, en fantastisk person og inspirasjon.

De to giftet seg i Las Vegas, da Myhre gikk gravid. Samme kvelden møtte de Frank Sinatra - en av storhetene hennes nye ektemann jobbet med.

- Han kom bort, slo ut armene og sa: «You´ve got yourself a fine man. May I kiss the bride?», forteler Myhre.

- Brutalt Åtte år senere tok Myhres ektemann sitt eget liv. Hun forteller at hun så tegnene tidlig.

- Jeg trodde at hvis jeg tok han med meg til Norge, vise hvor fint vi kunne ha det ved å føre et familieliv, kunne det gå bra. Men han hadde det i seg, og det kunne ikke stoppes, sier hun.

Mediepresset var intenst da beskjeden om mannens selvmord kom. Hjemme hadde hun deres åtte år gamle sønn, og tre andre barn.

- Det ble en forsinket sorgprosess. Det var en vanskelig oppgave, sier hun.

Tysk presse slo opp selvmord på forsidene.

- Det var veldig brutalt. Jeg var i utlandet da jeg fikk beskjeden og skyndet meg hjem. Det var ganske fryktelig, sier Myhre.

«Skavlan»-epsioden sendes på NRK1 fredag klokka 21.25.