Alexandra Joner:

Tårevått møte med Alexandra Joner i «71° Nord»: - Følte jeg skulle dø

Artisten hadde prøvd å distansere seg fra høydeskrekken. Det gikk ikke helt etter planen. 

ANGST:  Artist og danser Alexandra Joner tok til tårene da hun fikk panikk midt i en klatrevegg under innspillingen av 71° nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge. Video: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 5. mars er det nok en gang duket for «71° Nord - Norges tøffeste kjendis» på TV Norge. Ti norske kjendiser skal forsøke å nå landets nordligste punkt, hvor en og en i kjent stil sendes hjemover på ukentlig basis.

I år kan seere få se «Charter»-Svein Østvik, sanger Sandra Lyng, bryter Grace Bullen, sportsanker Samantha Skogrand, artist Alexandra Joner, kickbokser Thea Næss, fotballspiller Ole Martin Årst, komiker Henrik Thodesen, «Sofa»-personlighet Adam Schjølberg og svømmer Alexander Hetland.

I første episode av programmet skal deltakerne gjøre noe de fleste av dem aldri har gjort tidligere, nemlig å fjellklatre. De er hele tida sikret i seler, men høydeskrekken er for noen av dem det store problemet ved oppgaven.

PÅ TUR: Ti norske kjendiser skal denne våren kjempe om hvem som kan bli «Norges tøffeste kjendis» i «71° Nord». Foto: Discovery           
PÅ TUR: Ti norske kjendiser skal denne våren kjempe om hvem som kan bli «Norges tøffeste kjendis» i «71° Nord». Foto: Discovery            Vis mer

For Alexandra Joner (26) tar følelse helt overhånd på fjellveggen, og mens tårene renner må hun bestemme seg for om hun skal gjennomføre eller klatre ned igjen.

- Følte jeg skulle dø

- Man kan vel si at jeg begynte med en pangstart, forteller Joner til Dagbladet.

Hun husker godt det skumle øyeblikket under klatringen. I starten gikk det helt fint, men desto høyere opp hun kom, desto større ble nervene. Tårene klarte hun ikke holde tilbake.

- Før jeg dro tenkte jeg at det med høydeskrekk var en mental ting, så jeg prøvde liksom å psyke det bort. Det fungerte ikke helt, sier hun og fortsetter:

- Jeg ble kjemperedd, og det var en følelse av frykt jeg ikke klarte å kontrollere. Jeg følte at jeg skulle dø, og stivnet helt opp, forklarer sangeren.

Joner er i dag glad for at hun hadde Ole Martin Årst bak seg under klatringen. Han sleit selv med høydeskrekk under oppdraget, og hadde tøffe perioder under klatringen. Årst valgte imidlertid å fokusere på å hjelpe sin konkurrent opp til toppen.

- Han sa hele tida at jeg skulle klare det, noe jeg til slutt gjorde. Jeg er sikker på at jeg fortsatt hadde hengt i den fjellveggen om det ikke hadde vært for skryt fra han og de andre, mener Joner.

- Gikk skeis

Joner hadde egentlig lovet seg at hun ikke skulle gråte på tv, et løfte som da allerede i første episode falt fra hverandre.

- Det gikk jo helt skeis. Jeg må innrømme at jeg gruer meg litt til å se det igjen. Jeg kan ikke huske å ha grått på denne måten noen gang i livet mitt tidligere. Det er jo menneskelig å være redd, og jeg kunne rett og slett ikke kontrollere det, sier hun.

På spørsmål om hvordan oppholdet på «71° Nord - Norges tøffeste kjendis» har påvirket henne, svarer Joner at hun definitivt har funnet nye sider ved segs elv.

- Først og fremt har jeg jo innsett at jeg ikke er spesielt glad i å sprade rundt mens jeg er våt på beina, sier hun og fortsetter:

- Men jeg har nok funnet villmarksjenta i meg. Kanskje ikke i så stor grad, men jeg synes teltlivet er ganske hyggelig. Jeg har også lært at jeg ikke liker å bade i Norge, forklarer hun og ler.

Hvor langt Joner kommer og hvordan det går med de resterende deltakerne kan du se i løpet av våren på TV Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer