DØD: Oscar-vinner Olivia de Havilland er død. Foto: NTB Scanpix
DØD: Oscar-vinner Olivia de Havilland er død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Olivia de Havilland

«Tatt av vinden»-stjerna er død

Ble 104 år.

Publisert

Søndag kveld melder en rekke utenlandske medier, deriblant BBC, at «Tatt av vinden»-skuespiller Olivia de Havilland er død, 104 år gammel.

Stjerna legger over 50 år som skuespiller bak seg, men vil trolig likevel bli best husket for sin rolle i «Gone With the Wind». Rollen som Melanie Hamilton sørget for at Hollywood-stjerna i 1939 kunne hente hjem en Oscar-nominasjon for beste kvinnelige skuespiller.

Totalt fikk Havilland fem Oscar-nominasjoner i løpet av karrieren, i tillegg til å hente hjem to priser som beste skuespiller for sine roller i «To Each His Own» og «The Heiress».

HYLLET: Olivia de Havilland fikk en rekke utmerkelser som skuespiller. I 2008 ble hun tildelt National Medal og Art av George W. Bush. Foto: NTB Scanpix
HYLLET: Olivia de Havilland fikk en rekke utmerkelser som skuespiller. I 2008 ble hun tildelt National Medal og Art av George W. Bush. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er imidlertid ikke bare priser for enkelte roller hun har vunnet, hun har også blitt tildelt National Medal of Art av George W. Bush i 2008, og ni år seinere mottok hun ærestittelen dame av dronning Elizabeth.

Privat giftet hun seg med forfatter Marcus Goodrich i 1946, tre år før sønnen deres Benjamin kom til verden. Ekteparet skilte lag i 1953. To år seinere giftet skuespilleren seg på nytt, denne gang med journalist Pierre Galante. Etter 24 år var det spikeren i kista for paret, som fikk dattera Gisèle Galante sammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer